• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madriđani slažu "ekipu budućnosti" - bez ijednog Španca!

Autor mondo.ba/Fena

Na stadionu "Santjago Bernabeu" svjesni su da se igračka karijera Luke Modrića, Serhija Ramosa, Karima Benzeme i Marsela polako približava svom kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.

Dolaskom 17-godišnjeg Brazilca Rejnira Žezusa Karvalja iz Flamenga u Real Madrid za 30 miliona evra, "kraljevski klub" nastavlja da slaže "ekipu budućnosti", kako su je nazvali španski mediji.

Na stadionu "Santjago Bernabeu" svjesni su da se igračka karijera Luke Modrića, Serhija Ramosa, Karima Benzeme i Marsela polako približava svom kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.

Posljednji koji je stigao u redove "Los Blankosa" je 17-godišnji brazilski vezista Rejnir Žezus.

Možda će vas zanimati

Posao će biti službeno obavljen 19. januara kada će ovaj vunderkind napuniti 18 godina, kako bi Real izbjegao eventualni problem zbog FIFA pravila oko dovođenja maloljetnih fudbalera.

Mladi brazilski reprezentativac trebalo bi da potpiše ugovor na šest i po godina, a prve španske dane provešće u razvojnoj ekipi Real Madrid Kastilji, koja se takmiči u trećem rangu tamošnjeg fudbala.

Rejnira su u svojim redovima željeli da vide i Mančester siti i Pari sen Žermen, te su mu čak su nudili i veću plaću, međutim Brazilac je izrazio želju da svoju karijeru nastavi u Madridu.

Rejnir bi uz sunarodnike Vinisijusa (19) i Rodriga (18) trebalo da bude jedan od ključnih igrača novog Reala. Uostalom to potvrđuje i brojka od 120 miliona evra koliko je španski velikan potrošio na njihovo dovođenje.

Vinisijus je stigao u Real u julu 2018. iz Flamenga za 45 miliona evra, dok je Rodrigo došao iz Santosa u junu prošle godine za istu svotu.

Uz ovaj brazilski trio, u ekipi budućnosti nalaze se norveški vezista Martin Edegard, ukrajinski golman Andrij Lunin, marokanski defanzivac Ašfraf Hakimi, japanski fudbaler sredine terena Takefusa Kubo, srpski napadač Luka Jović, urugvajski vezista Federiko Valverde...

Zanimljivo, u ekipi budućnosti nema nijednog Španca. U sastavu su četiri Brazilca, te po jedan Francuz, Urugvajac, Ukrajinac, Japanac, Marokonac, Norvežanin i Srbin.

REAL MADRID BUDUĆNOSTI:

Lunin (20) - Hakimi (21), Militao (21), Mendi (24) - Kubo (18), Edegard (21), Valverde (21), Rejnir (17) - Rodrigo (18), Jović (22), Vinisijus (19).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дадо

Нек од њих 11 остане 3, направили су екстра посао...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC