• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako su "delfini" osvojili četiri evropska zlata: 25 pobjeda, 324 gola...

Autor mondo.rs

U utorak počinje 34. Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a Srbija startuje od 17.30 protiv Rusije.

 Srbija-vaterpolo-reprezentacija-statistika-cetiri-Evropska-prvenstva-25-pobjeda-28-meceva Izvor: MN PRESS

U utorak počinje Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a reprezentacija Srbije će pokušati da učini nešto što niko nije od Drugog svjetskog rata - da osvoji petu uzastopnu krunu šampiona Starog kontinenta.

Na prethodna četiri takmičenja, "delfini" su svaki put podizali pehar i potpuno je nevjerovatna statistika koju su zabilježili na ta četiri turnira.

Možda će vas zanimati

Selekcija Dejana Savića pokušaće da nastavi u snažnom ritmu i u olimpijskoj godini. Prvo od dva zlata koja će braniti je ovo evropsko u Budimpešti.

Na prethodna četiri EP, Srbija je odigrala 28 mečeva i slavila u čak 25, upisavši pritom samo dva poraza!

"Delfini" su slavili u Ajndhovenu 2012. sa ukupnim skorom od šest pobjeda i jednim porazom, a u finalu je bila savladana Crna Gora 9:8. Dvije godine kasnije, u Budimpešti, naša selekcija je upisala šest pobjeda, jedan neriješen rezultat i jedan poraz, dok je u finalu poražena domaća selekcija Mađarske 12:7.

Potom je uslijedilo Evropsko prvenstvo u Beogradu, na kojem je ponovo odbranjen trofej, uz novu finalnu pobjedu nad Crnom Gorom. Na tom takmičenju Srbija je bila perfektna - sedam mečeva, sedam pobjeda.

Srbiju su na posljednja četiri turnira savladale jedino selekcije Mađarske (8:6, 2014. godine) i Crne Gore (11:7, 2012. godine). Porazi su stigli u grupnim fazama, pa nisu mnogo boljeli "delfine", koji su bez poraza na EP punih 6 godina!

I na kraju, 2018. godine je i četvrti put uzastopno osvojeno zlato, uz ponovo maksimalan skor - šest pobjeda na šest mečeva.

Turnir se igrao u Barseloni, a Srbija je još jednom u finalu savladala domaću reprezentaciju. Tom prilikom bilo je 12:10 poslije izvođenja peteraca.

Kada se sve sabere, Srbija je na posljednja četiri turnira zabilježila gol-razliku 324:202! To znači da su "delfini" prosječno postizali 11,57 golova po meču, dok su prosječno dopuštali 7,21 gol po meču.

Na ta četiri turnira, neke od ubjedljivijih pobjeda koje je Srbija zabilježila bile su protiv Hrvatske (13:6), Malte (20:2), Rusije (15:5), Francuske (16:5)...

Predstojeće, 34. Evropsko prvenstvo igra se do 26. januara, a Srbija se nalazi u grupi B sa selekcijama Rumunije, Holandije i Rusije. Ukoliko osvoji prvo mjesto, obezbijediće direktan plasman u četvrtfinale.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC