• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop zavapio o AKN: Ovo je KATASTROFA!

Autor mondo.rs

Očekivala se negativna reakcija trenera Liverpula povodom pomjeranja termina i dobili smo je

 Jirgen Klop o Afričkom kupu nacija Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Kao što se očekivalo, trener Liverpula Jirgen Klop krajnje je nezadovoljan vraćanjem termina Afričkog kupa nacija za januar.

Ili, njegovim riječima: "Ovo je za nas katastrofa".

Možda će vas zanimati

 Turnir koji će se održati 2021. godine pomeren je sa ljeta na januar zbog "nepovoljnog" vremena u Kamerunu, koji će biti domaćin turnira.

Što znači da će Liverpul u to vrijeme, u sred sezone, na mjesec dana ostati bez Senegalca Sadija Manea, Egipćana Mohameda Salaha i Gvinejca Nabija Keite.

"Ako moramo da odlučimo o dovođenju nekog igrača, to je veliki potez. Znaćete unaprijed da ćete četiri nedelje biti bez njega. Mi moramo kao klub da razmišljamo tim stvarima. Ovo ne pomaže afričkim igračima", rekao je Klop, a preneo BBC.

KAN u Egiptu 2019. bio je prvi koji se održao na ljeto, pošto se tradicionalno održavao u januaru i februaru.

Odluku iz 2017. da se turnir pomeri na ljeto pozdravili su svi, pogotovo evropski klubovi. Vraćanje termina na januar znači i da se ovaj turnir neće poklapati sa FIFA Svjetskim prvenstvom klubova, koji će se 2021. održati u junu u Kini.

Liverpul je samo jedan od klubova koji će ostati bez važnih igrača, ali je Klop naglasio da apsolutno poštuje takmičenje.

"Ne mogu više da poštujem Kup afričkih nacija jer mi se sviđa to takmičenje i mnogo sam ga gledao u prošlosti. Veoma je zanimljiv turnir. Ali, očigledno je problem što se turnir igra u sred sezone, iako za Afrikance ima više smisla da igraju kad je kod nas zima, jer je tada vrijeme bolje za njih – to razumijem", priča Klop.

Problem je što klubovi nemaju nikakvog izbora.

"Mi nemamo nikakvu moć. Ako kažemo 'ne puštamo ga da ide', igrač je suspendovan. Ako je igrač povrijeđen i ne može da igra za nas, mi moramo da ga pošaljemo u Afriku, gdje će ga oni pregledati, pa će se poslije nedelju ili dve vratiti kod nas. U ovo vrijeme stvarno ne bi trebalo da bude tako", rekao je Klop.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC