• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo više nije slučajnost – Ljubini "zmajčeki" idu ka polufinalu!

Autor mondo.ba

Ljubomir Vranješ osvojio je tri evropske titule kao reprezentativac Švedske, sada želi bar medalju kao selektor Slovenije. "Zmajčeki" poslije pobjede nad Islandom s pravom mogu da se nadaju plasmanu u polufinale.

 Rukomet Evropsko prvenstvo Grupa 2 SLovenija - Island 30:27 Izvor: Johan Nilsson/TT NEWS AGENCY

Prije tačno mjesec dana, 17. decembra, Ljubomir Vranješ preuzeo je reprezentaciju Slovenije od otpuštenog Veselina Vujovića i u kratkom vremenu preporodio "zmajček"“.

Dvadeset dana po preuzimanju dužnosti odredio je ekipu za Evropsko prvenstvo Austriji, Švedskoj, i Norveškoj i očigledno napravio dobru hemiju jer su se Slovenci fenomenalnim igrama svrstali među kandidate za plasman u polufinale i borbu za medalju.

Možda će vas zanimati

Nakon stopostotnog učinka u prvoj grupnoj fazi Slovenci su savladali Island rezultatom 30:27 i na najbolji mogući način započeli takmičenje u novoformiranoj grupi 2.

Vodiće se velika borba u grupi 2 za prva dva mjesta, ali Slovenija je ovim trijumfom stigla do velika četiri boda i vjerovatno otpisala Islanđane.

Pal Gustavson fantastičnom intervencijom zaustavio je furiozan start Slovenaca koji su poveli7:2 i omogućio svom timu da u nastavku prvog dijela izjednači na 9:9, a potom i golom Gudmunsona povede 12:11.

Nejc Cehte u posljednjoj sekundi prvog poluvremena vratio je vođstvo 15:14 Slovencima, koji su na najbolji mogući način iskoristili dvije minutea isključenja za Gustavsona.

Iako je tinejdžer Halgrimson treći put odbranio sedmerac, "zmajčeki“ su u tim trenucima stigli do 19:16, a nešto kasnije novom serijom 3:0 "prelomili“ meč vođstvom 23:18.

Islanđani, koji su na ovom prvenstvu pobijedili Dance, pa gubili od Mađara, još jednom su pokazali velike oscilacije u igri, a Dean Bombač predstavljao je pravu noćnu moru za "vikinge".

Srednji bek Pik Segeda, koji je kod Veselina Vujovića bio često u drugom planu, ponekad i bez poziva u nacionalnu selekciju, sa DEVET golova i deset asistencija, među kojima je i ona praktično iz auta na centru igrališta, vodio je Slovence do pobjede 30:27.

Osim njega najzaslužniji za trijuf je i golman Klemen Ferlin sa 15 odbrana, dok je Bjerki Mar Elison sa šest golova bio najefikasniji kod Islanđana.

Ključna utakmica sa selekciju Ljubomira Vranješa biće duel sa Mađarskom u narednom kolu, a eventualni trijumf gurnuo bi ju jednog nogom u polufinale.

Grupa 2

Slovenija – Island 30:27
Norveška – Mađarska 18.15
Portugal – Švedska 20.30

Tabela: Slovenija (+1) 4, Mađarska 2, Norveška 2, Švedska 0, Portugal 0, Island (+1) 0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC