• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović presudio Hadžijevom Vitorulu, Milošević "svirao" kraj (VIDEO)

Autor Vladimir Sukdolak

Crno-bijeli pobijedili Vitorul u prvom test meču ove zime. Strijelac Nemanja Jović. Savo Milošević označio kraj nezadovoljan suđenjem.

 Partizan-pobijedio-rumunski-Vitorul-na-pripremama-u-Turskoj Izvor: MONDO/V. Sukdolak

/od izvještača MONDA sa priprema Partizana, Vladimira Sukdolaka/

Loše suđenje trojke iz Turske uticalo je na to da se meč između Partizana i Vitorula završi nekoliko minuta prije posljednjeg sudijskog zvižduka. Kraj je označio trener crno-bijelih Savo Milošević, nezadovoljan načinom na koji je glavni arbitar postupio prilikom napada Partizana, kada je smatrao da je njegov tim oštećen za penal.

Zbog slične situacije u prvom dijelu, Rumuni su dobili priliku da sa "kreča" postignu gol, ali je nisu iskoristili.

Partizan - Vitorul 1:0 (0:0). Meč je riješio Nemanja Jović u 69. minutu. Utakmica se igrala na terenu hotela "Sueno", bazi i jedne i druge ekipe u Beleku.

Vjerovatno u afektu zbog situacije koja se dogodila u finišu meča, trener Partizana Savo Milošević je, dok je povlačio ekipu s terena, zahtijvao da se otkaže meč sa Ružomberokom u nedjelju, a da se na sastanku dogovore da li će se igrati sa Krakovijom od 14 časova. Strateg crno-bijelih bio je prilično nervozan tokom utakmice, prije svega zbog nekoliko sudijskih odluka za koje je smatrao da su pogrešne, ali i grube igre protivnika. Milošević se pozdravio sa kolegom Georgi Hadžijem na kraju meča i prije svih otišao u hotel.


POGLEDAJTE

Partizan je odigrao prvu kontrolnu utakmicu na zimskim pripremama, koja je za cilj imala da se utvrdi koliko su crno-bijeli spremni poslije desetak dana rada od okupljanja u "Zemunelu". Uglavnom mlađi igrači i oni koji nisu u prvom planu stručnog štaba, dobili su priliku protiv Vitorula, ekipe koju s klupe predvodi legenda evropskog i rumunskog fudbala Georgi Hadži.

Hadži je ujedno i predsjednik kluba, odnosno vlasnik jedne od najboljih fudbalskih akademija u Rumuniji. Ni on nije izveo najjači sastav, već je postupio slično kao njegov kolega iz Partizana.

Poslije šuta Đorđa Ivanovića sa ivice šesnaesterca, prvu priliku imali su Rumuni. Nemanja Stevanović bio je spreman, na vrijeme je napustio gol i spriječio protivničkog igrača da dovede Vitorul do vođstva. Rumuni su još jednom opasno priprijetili... Beograđani su prvu pravu šansu stvorili u 16. minutu. Vrlo lijepo su kombinovali crno-bijeli, Lazar Pavlović je odigrao za Aleksandra Lutovca na desnom krilu, a poslije njegovog centaršuta Sava Arambašić je nakon udarca glavom pogodio prečku.

Vitorul je u 31. minutu promašio penal, tačnije odlično je intervenisao Stevanović. Čuvar mreže Partizana je poslije nesporazuma u odbrani, na 14-15 metara od gola, skrivio jedanaesterac. Tom prilikom se žestoko sudario sa Munteanoom, koji je prvi stigao do lopte. Djelovalo je mnogo gore na prvi pogled, na sreću nije bilo ozbiljnih povreda. Stevanović je odbranio šut Pitua!

Pred kraj prvog poluvremena crno-bijeli su stvorili odličnu priliku. Standardni prvotimac Slobodan Urošević izborio se za loptu na lijevom krilu, povukao ju je ka golu, a onda vrlo lijepo odigrao za Ivanovića. Napadač Partizana bio je sam u srcu šesnaesterca, ali nije uspio da savlada golmana Vitorula. Partizan je dosta bolje ušao u drugo poluvrijeme i već u ranoj fazi stvorio tri šanse. Jednu nije iskoristio napadač na probi Miljan Škrbić, a dvije Nikola Lakčević. Vrlo opasno je bilo i poslije dva pokušaja Lazara Pavlovića.

Mnogo bolju igru u drugom poluvremenu "valjak" je krunisao u 69. minutu. Poslije gužve u kaznenom prostoru Vitorula odlično je reagovao 17-godišnji Nemanja Jović i po zemlji loptu poslao iza leđa potivničkog golmana.

PARTIZAN: Stevanović - Lutovac, Smiljanić, Vujačić, Urošević - Šćekić, L. Pavlović, F. Stevanović, Lakčević - Ivanović, Arambašić. U drugom poluvremenu igrali su: Popović, Knežević, Brežančić, Škrbić, Jović i Stanojlović.

VITORUL: Kabuz, Boboc, Ganea, Ćiobanu, Birnoi, Lakob, Gica, Buta, Pitu, Grosu, Munteanu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC