• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daniel Avramovski za MONDO: Naravno da bih se vratio u Zvezdu, a ko ne bi?

Autor Jovan Terzić

Bivši napadač crveno-bijelih ove sezone igra odlično u dresu Vardara i u srijedu će imati priliku da pokaže sve što nije uspio dok je nosio crveno-bijeli dres.

 Daniel Avramovski - Vratio bih se u Zvezdu Izvor: MN PRESS

/Od novinara MONDA iz Turske/

Samo desetak minuta po ulasku u igru trebalo je Danielu Avramovskom da se upiše u strijelce za Crvenu zvezdu na svom debitantskom nastupu.

Bilo je to 30. avgusta 2014, protiv Spartaka iz Subotice, kada su crveno-bijeli slavili na "Marakani". 

Možda će vas zanimati

Makedonski centralni vezista gol je postigao u 78. minutu, što se ispotavilo kao konačan rezultat - 1:0.

Bio je to debi iz snova za, tada, 20-godišnjeg fudbalera, međutim, ispostavilo se da je to bio jedini gol koji je dao u crveno-bijelom dresu. 

Povrede su ga spriječile da ispolji potencijal zbog kog ga je svojevremeno i Liverpul doveo na probu, pa su uslijedile pozajmica OFK Beogradu i odlazak u Olimpiju iz Ljubljane bez obeštećenja.

"Moj period u Zvezdi nije bio baš onako kao što su svi očekivali od mene, a i ja sam od sebe... Sve je krenulo prelijepo, ali desile su se neke povrede koje su me odaljile od terena. To je, svakako, sastavni dio sporta pa sam vredno trenirao i čekao šansu da opet pokažem zbog čega sam tu, ali nisam dobio svojih pet minuta. Šta je, tu je. Tako je trebalo da bude i ko zna zašto je to dobro. Možda opet dobijem priliku da pokažem ono što nisam uspio prije par godina", kaže Avramovski za naš portal.

Bivši Zvezdin vezita karijeru je oživio po povratku u domovinu, u redove skopskog Vardara.

Upravo je međusobni duel Vardara i Crvene zvezde na pripremama u Antaliji (srijeda, 15.30 po našem, prenos na TV Arena Sport) bio povod da razgovaramo sa Avramovskim.

"Igram trenutno u dobroj formi", kaže strijelac 10 golova u 18 utakmica za Vardar ove sezone.

"Prijao mi je povratak iz inostranstva poslije pet godina. Sada sam u Vardaru i presrećan sam zbog toga".

Kaže Avramovski da je i sam razmišljao o tome zašto nije uspio u Crvenoj zvezdi i navodi da je u pitanju mnogo razloga.

"Naravno da bih se vratio"

Rekao nam je Avramovski da redovno prati rezultate Crvene zvezde i čestitao klubu na uspjesima u posljednje tri sezone. "Drago mi je što je Zvezda ostvarila uspjehe i pokazala da joj je mjesto u eliti evropskog fudbala. Vjerujem da će sa novim trenerom nastaviti gdje su stali i podići nivo srpskog fudbala na još višu lestvicu". Na pitanje o eventualnom povratku među crveno-bijele dao je pozitivan odgovor. "Naravno da bih se ponovo vratio! A, ko ne bi obukao dres kluba kao što je Crvena zvezda", jasan je makedonski fudbaler.

"Mnogo puta sam sjeo i razmišljao šta sam to radio nepravilno i našao sam mnogo stvari koje nisu valjale. Trudim se da iz dana u dan budem sve bolji i bolji i ima nekih stvari koje sam promijenio. Za to su, narano zaslužne i moja supruga i porodica, koja je uvek uz mene", istakao je Avramovski.

Bez obzira na to što se radi o prijateljskoj utakmici, susret sa Zvezdon probudiće odrećene emocije kod mladog fudbalera. 

"Sigurno da je tako! Proveo sam dvije i po godine u Zvezdi. Bez obzira na sve, bilo mi je prelijepo, jer nije mala stvar da budeš dio kluba koji nosi titulu svjetskog prvaka. Na 'Marakani' sam stekao veliki broj prijatelja i sa nekima od njih i dalje sam u kontaktu".

Vardar je trenutno vodeći tim makedonskog prvenstva, ali je tokom priprema izgubio od spliskog Hajduka, kijevskog Dinama i OFK Bačke. Uprkos tome, Avramovski očekuje kvalitetnu proveru.

"Na dobrom smo putu da budemo prvaci, jer smo prvi dio sezone završili na vodećoj poziviji. Ima još mnogo da se igra i moramo da zadržimo isti odnos kao do sada", apostrofirao je Daniel Avramovski u razgovoru za MONDO. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC