• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španija iz Niša na Mundijal, Srbija put do Litvanije traži preko Finske

Autor mondo.rs

Srbija ide u baraž za SP, gdje će igrati protiv Finske. Španija ubjedljivo pobijedila 5:1 (2:0) i osvojila prvo mjesto na turniru u Nišu.

 UZIVO-Srbija-Spanija-live-stream-Serbia-Spain-Arena-sport-1-sportske-vijesti Izvor: VANJA KESER/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Futsal reprezentacija Srbije nije uspjela da u Nišu obezbijedi direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2020. "Orlovima" je za takav ishod bila potrebna pobjeda ili barem bod u duelu sa Španijom.

Srpski tim sada očekuje baraž sa Finskom. Prvi meč igra se 9. aprila i Srbija je domaćin, a tri dana kasnije gostuje na sjeveru Evrope.

Možda će vas zanimati

Jedna od najboljih selekcija svijeta, dvostruki prvak planete, bio je bolji 5:1 (2:0).

"Crvena furija" iskoristila je ogroman grč kod igrača Srbije, ali i veliki kvalitet, koji mnogi stručnjaci u ovom sportu, uz onaj koji posjeduju Brazilci, smatraju trenutno najboljim na planeti. Uostalom Brazil je pet puta bio prvak sviheta, a Španija dva puta. Samo je Argentina još uspijevala da se domogne titule.


Kao posljedica težine i važnosti meča dogodio se autogol već u četvrtom minutu. Bebe je bio pored lopte, ali je nju u mrežu odličnog Nemanje Momčilovića poslao Ristić. Nije se dugo čekalo na novi pogodak, Gomez del Olmo je zakasnio na pas, ali nije Tomić, od njega se lopta odbila pravo do pomenutog Španca, kome je preostalo samo da je rutinski pošalje u mrežu.

Sve do 27. minuta bio je aktivan rezultat 2:0, a onda je Marko Pršić vrlo sigurno iskoristio penal i utakmici vratio neizvjesnost. Srbija je u tom periodu igrala vrlo dobro, imala je čak i odličnu šansu za izjednačenje. Međutim, furioznim finišom, kada su "orlovi" sve karte bacili u napad, Španija je uspjela da postigne još tri gola i upiše ubjedljivu pobjedu. Strijelci su bili Bebe u 34. i Adolfo u 37. i 39. minutu.

Španija je osvojila prvo mjesto sa devet bodova, Srbija je druga sa šest, dok Francuska i Ukrajina takmičenje završavaju sa po jednim bodom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC