• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DFB Pokal: "Milioneri" zastali na Vezeru, Herta "prosula" 0:2!

Autor mondo.ba

Poslije RB Lajpciga, još jedan favorit za trofej u njemačkom Kupu se oprostio od borbe za trofej. Herta ispustila prednost od dva gola u Gelzenkirhenu.

 Kup Njemačke Verder Borusija Dortmund 3 2 Izvor: Martin Rose/Bongarts

Još jedan kandidat za duplu krunu u Njemačkoj morao je večeras da se oprosti od tog sna!

Borusija iz Dortmunda, koja je bila favorit na papiru u meču sa Verderom u okviru osmine finala DFB Pokala, ipak nije opravdala tu ulogu:

VERDER – BORUSIJA D. 3:2

Možda će vas zanimati

''Milioneri'' su u prve tri utakmice u 2020. godini visoko podigli ljestvicu kada je u pitanju efikasnost.

Ekipa koja konkuriše za najviši plasman u Bundesligi je u prvih 270 ovogodišnjih minuta postigla čak 15 pogodaka – po pet puta je stradala mreža Augzburga, Kelna i Union Berlina.

Ipak, u prvih 45 minuta večerašnjeg meča na ''Vezeru'' Borusija nije ni blijeda napadačka sjenka iz tih mečeva.

Skoro pa bezopasno je djelovao tim iz Dortmunda u Bremenu, uz samo jedan šut u okvir gola, onaj iz 24. minuta, kada je Mats Humels pokušao ''makazicama'' da postigne pogodak, ali je Jirži Pavlenka odlično intervenisao.

Izvor: Martin Rose/Bongarts

Takvu slabu partiju ''žutih'' u prvom dijelu Verder, za koji je cijeli meč odigrao Miloš Veljković, uspio je da iskoristi i pogocima Zelkea poslije odbijene lopte golmana Hica i Bitenkura sa distance stekne osjetnu prednost u odnosu na favorizovanog rivala na ulasku u drugo poluvrijeme.

Sedam od gore navedenih 15 golova Borusije od starta godine bila su djelo ''norveške fudbalske zvijeri'' Erlinga Brauta Holanda, koji je prvo poluvrijeme odgledao sa klupe, a potom od prvog minuta nastavka dobio šansu.

Iskoristio ju je pogotkom u 67. minutu, kojim su se ''zakuvale'' stvari na Vezeru, međutim činilo se da je pitanje putnika u četvrtfinale riješeno tri minuta kasnije, kada je prednost od dva gola Verderu vratio Milot Rašica.

Bio je to, ipak, tek uvod u dramu.

U 78. minutu je 17-godišnji Borusijin rezervista Đovani Rejna sjajnim udarcem iskosa sa lijeve strane vratio nadu ''milionerima'' da meč mogu da uvedu bar u dodatnih 30 minuta.

Potom je isti igrač u finišu meča zbog simuliranja dobio žuti karton, koji je pokazan i Niklasu Moisanderu koji je revoltiran zbog pomenutog ''remplovanja'' udario pomenutog igrača.

U tim trenucima ''radio'' je i VAR kako bi se provjerile odluke, dok je u posljednjim momentima Pavlenka spriječio Holanda da glavom postigne svoj deveti gol za Borusiju i meč uvede u dodatnih 30 minuta.

Izvor: Lars Baron/Bongarts

Dodatna dva perioda od 15 minuta igrala su se u Gelzenkirhenu, gdje je nakon 90 minuta igre rezultat duela Šalkea i Herte glasio – 2:2.

Tim iz Berlina, za koji večeras nisu nastupili ni srpski internacionalac Marko Grujić ni bh. internacionalac Vedad Ibišević, imao je, kao i Verder, prednost od dva gola poslije prvog poluvremena poslije pogodaka Paskala Kepkea i novajlije Krištofa Pjonteka, pridošlice iz Milana.

Nije to bilo dovoljno Herti da se u regularnom vremenu domogne četvrtfinala. U 76. i 82. minutu su pogađali Danijel Kaliđuri i Amin Harit, pa je meč otišao u produžetke.

U istima su i jedni i drugi ostali sa deset igrača na terenu - isključeni su Torunariga kod Herte i Vagner kod Šalkea, a da meč ne uđe u penal-lutriju, pobrinuo se član tima iz Gelzenkirhena Benito Raman pogotkom u 115. minutu, za potpuni rezultatski preokret.

KUP NJEMAČKE – osmina finala

Utorak:

Ajntraht – RB Lajpcig 3:1 (1:0)
/Andre Silva 17 pen, Kostić 51, 90+5 – Olmo 69/

Kajzerslautern – Fortuna Diseldorf 2:5 (2:1)
/Kulveter 10, 38 pen - Ampoma 9, Henings 49, Cimerman 65, Henings 78, Stoger 83/

Šalke – Herta 3:2 (0:2) 
/Kaliđuri 76, Harit 82, Raman 115 - Kepke 12, Pjontek 39/

Verder – Borusija D. 3:2 (2:0)
/Zelke 16, Bitenkur 30, Rašica 70 – Holand 67, Rejna 78/

Srijeda:

Bajer – Štutgart (18.30)

Ferl – Union Berlin (18.30)

Bajern – Hofenhajm (20.45)

Sarbriken – Karlsrue (20.45)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC