• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćelotijeva magija traje: Everton je ozbiljan kandidat za Evropu!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Evertona su sjajno otvorili 26. kolo i istakli kandidaturu za evropske kvalifikacije.

 Premijer-liga-26.-kolo-Everton-Kristal-Palas-3-1-Karlo-Anceloti-Luka-Milivojevic Izvor: Guliver/Getty images/Gareth Copley, Gareth Copley/Getty Images Europe

Ono što niko nije smeo ni da pomisli u trenutku kada je otkaz dobijao Marko Silva, Karlo Anćeloti je učinio mogućim. Everton je u sjajnoj formi, u gornjem dijelu tabele i blizu pozicije koja će ih odvesti u Evropu.

Pobjeda od 3:1 protiv Kristal Palasa na svom Gudisonu omogućila je ''karamelama'' skok na sedmo mjesto tabele, samo jedan bod iza petoplasiranog Totenhema koji ima meč manje.

EVERTON - KRISTAL PALAS 3:1 (1:0)
/Bernard 18, Ričarlison 58, Kalvert-Luin 88 - Benteke 51/

Možda će vas zanimati

Bio je ovo četvrti susret u ligi na kom Everton nije zabilježio poraz, a kada se gleda malo duži niz mečeva u prvenstvu, izgubili su samo jedan pod posljednjih deset susreta! U ovakvoj Premijer ligi, to je dovoljno za velike planove u finišu sezone.

Za razliku od prethodna dva susreta ovih timova, kada nismo vidjeli nijedan pogodak, sada je situacija bila skroz drugačija. Već u 18. minutu je krilni napadač tima iz Liverpula Bernard donio prednost domaćem timu.

Vjerovatno je svakoga na stadionu, ali i bilo kog navijača Kristal Palasa, iznenadilo kada je Kristijan Benteke, nakon predugog posta, poravnao rezultat na ovom susretu. Bilo je to na samom početku drugog dijela, ali nije dugo potrajalo.

Ričarlison je doneo novu prednost Anćelotijevom timu, a Kalvert-Luin, najbolji strijelac tima od dolaska italijanskog stručnjaka potvrdio je tri boda golom u finišu.

Možda je baš Engleska mjesto gdje će Karlo Anćeloti pokazati da nije ''kup trener'' za šta se godinama smatra, pa da će njegovi dobri rezultati iz lige zapušiti usta kritičarima.

Doskorašnji trener Napolija je preporodio Everton, dok njegovom bivšem klubu ne ide sjajno nakon rastanka.

Parovi 26. kola

Everton - Kristal Palas 3:1 (1:0)
/Bernard 18, Ričarlison 58, Kalvert-Luin 88 - Benteke 51/

Brajton - Votford

nedjelja:

Šefild junajted - Bornmut
Mančester siti - Vest Hem

Ostatak mečeva narednog vikenda!

TABELA: Liverpul 75, Mančester siti 51, Lester 49, Čelsi 41, Totenhem 37, Šefild junajted 36, Everton (+1) 36, Mančester junajted 35, Vulverhempton 35, Arsenal 31, Barnli 31, Njukasl 31, Sautempton 31, Kristal Palas (+1) 30, Brajton 26, Bornmut 26, Aston Vila 25, Vest Hem 24, Votford 23, Norič 18.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC