• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea na korak od opstanka u ABA: "Sve zavisi samo od nas!"

Autor mondo.ba

Aleksandrovčani imaju šansu da sutra naprave možda i odlučujući korak ka opstanku

Košarkaši Igokee sutra sa početkom u 20 časova u dvorani u Laktašima igraju možda i ključnu utakmicu u borbi za opstanak u jačem jadranskom društvu.

''Igosi'' u pretposljednjoj domaćoj utakmici, u okviru 19. kola, dočekuju Krku iz Novog Mesta, koja je u ovom trenutku na pretposljednjem mjestu na tabeli, onom koje vodi u doigravanje za opstanak, ali i koja je u prvom dijelu sezone savladala Aleksandrovčane rezultatom 76:75 u dvorani ''Leon Štukelj''.

Možda će vas zanimati

Nakon nepotpune 19. runde, dva tima imaju isti omjer (6-12), pa je ispred oba tima imperativ pobjede.

''Došli smo u poziciju da eventualnom pobjedom u ovom duelu gotovo obezbjeđujemo opstanak u ABA ligi. Neće biti lako doći do cilja. Ekipa Krke je jako specifična.Može da zada puno problema svakom rivalu, i kroz odbranu i napadački. Bitno je da jako uđemo u utakmicu. Krka je u proteklom periodu imala kadrovskih problema, Glen Kouzi nije igrao, baš kao i Paolo Marineli. To su praktično dva jako bitna plejmejkera za njihovu igru i rotaciju. Ivan Ramljak, Marko Jošilo i Luka Lapornik su vrlo nezgodni jer mogu da preuzimaju sve pozicije. Dalibor Đapa i Jure Balažić mogu da rašire igru jer šutiraju i za tri poena. Ipak, opet naglašavam da zavisimo sami od sebe. Treba da uđemo maksimalno, da kroz odbranu nametnemo agresivnost i iskoristimo svoje šanse'', rekao je u najavi utakmice trener Igokee Dragan Bajić.

Ključna će biti skok-igra, smatra bek Igokee Kinan Evans.

''Očekujem još jednu neizvjesnu utakmicu. Krka ima vrlo dobar tim. Oni će imati veliki motiv, ali ćemo ga imati i mi. Za pobjedu moramo da odigramo najbolje što možemo. Ključ je da pravimo što manje grešaka, da igramo čvrsto u odbrani i da imamo dominaciju u skoku. Taj segment nas je mnogo koštao u posljednje vrijeme. Zato i bekovi moraju da se uključe i da u skoku pomognu visokim momcima.''

ABA LIGA - 19. kolo

Subota:

Cedevita Olimpija - Zadar (18.00)

FMP - Primorska (20.00)

Nedjelja:

Partizan – Budućnost (18.00)

Igokea - Krka (20.00)

Ponedjeljak:

Mornar – Crvena zvezda (18.00)

Igrano u petak:

Cibona - Mega 76:87

TABELA: Budućnost 14-4, Partizan 14-4, Zvezda 12-6, Cedevita Olimpija 11-7, Mornar 11-7, Primorska 11-7, FMP 9-9, Cibona (+1) 6-13, Igokea 6-12, Mega (+1) 5-14, Krka 6-12, Zadar 4-14.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC