• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žuti" bez pobjede nakon 5 mečeva u Kajzeriju, ali ima povjerenje uprave

Autor mondo.ba/Anadolija

Potpredsjednik i portparol kluba Mustafa Tokgoz izjavio je da su trenerski kvalitet i iskustvo Prosinečkog neupitni i da je riječ o čovjeku koji se dokazao da fudbalskoj sceni.

 Robert Prosinečki ima povjerenje uprave Kajzerispor Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki kao povratnik na klupu turskog Kajzerispora u pet mečeva nije ostvario nijednu pobjedu, ali i dalje uživa podršku uprave.

Možda će vas zanimati

Potpredsjednik i portparol kluba Mustafa Tokgoz izjavio je da su trenerski kvalitet i iskustvo Prosinečkog neupitni i da je riječ o čovjeku koji se dokazao da fudbalskoj sceni.

"Vjerujemo našem šefu stručnog štaba. Od dolaska u klub nije mogao da izvede željeni sastav na teren zbog povreda i kazni po osnovu kartona. Novim transferima je sastavio željeni tim i sve će biti puno bolje", kazao je Tokgoz.

Kajzerispor se nakon polusezone nalazi na posljednjem mjestu na tabeli turske Superlige sa osvojenih 11 bodova u 20 utakmica.

U drugoj polusezoni Prosinečkog i njegove izabranike očekuje teška borba za opstanak u elitnom rangu takmičenja, a prvi meč igraju već sutra na domaćem terenu protiv Antalijaspora koji se nalazi na pragu zone ispadanja.

Prosinečki je 2012. godine prvi put vodio Kajzerispor kada se pod njegovim vođstvom tim popeo sa 15. na peto mjesto na tabeli.

Sa klubom se razišao krajem 2013. a nedavno je vraćen na klupu kako bi pomogao timu u bijegu sa dna tabele.

Hrvatski stručnjak je u prvom povratničkom meču pred domaćom publikom remizirao bez golova u meču turskog kupa sa favoriziranim Fenerbahčeom, a revanšu u Istanbulu je doživio poraz (0:2).

U Superligi Prosinečki je Kajzerispor ove sezone vodio na tri meča u kojima je doživio teške gostujuće poraze od Ajtemiz Alanijaspora (1:5) i Galatasaraja (1:4), dok je na domaćem terenu njegov tim remizirao rezultatom 1:1 sa Ankaragučuom.

U pet službenih mečeva Kajzerispor je pod palicom Prosinečkog postigao tri, a primio 12 golova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC