• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA i KONMEBOL potpisali sporazum - vraća li se Interkontinentalni kup?

Autor mondo.ba/Anadolija

Predstavnici evropskog i južnoameričkog fudbala potpisali novi memorandum o razumijevanju koji će činiti osnovu za poboljšanje saradnje u raznim domenima

 UEFA KONMEBOL sporazum Izvor: MN PRESS

Predstavnici evropskog i južnoameričkog fudbala sastali su se u srijedu u sjedištu Evropske fudbalske federacije (UEFA) u Nionu kako bi razgovarali o unapređenju saradnje.

Možda će vas zanimati

Potpisan je i novi memorandum o razumijevanju koji će činiti osnovu za poboljšanje saradnje u raznim domenima. Između ostalog, čelnici UEFA i Fudbalske južnoameričke konfederacije (KONMEBOL) razmatrali su i mogućnost da se ponovo igraju utakmice Interkontinentalnog kupa, prenosi agencija Anadolija.

Prema navodima iz UEFA, postoji mogućnost odigravanja evropsko-južnoameričkih interkontinentalnih utakmica u svim starosnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Interkontinentalni kup igrao se od 1960. do 2004. godine.

Za pehar su se borili klupski šampioni Evrope i Južne Amerike. Sve pobjednike Interkontinentalnog kupa Svjetska fudbalska federacija (FIFA) priznala je kao zvanične klupske šampione svijeta. Od 2005. igra se Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem nastupaju šampioni svih kontinenata pod okriljem FIFA.

''Sporazum koji smo danas postigli predstavlja prvi korak u omogućavanju bliske saradnje UEFA i KONMEBOL-a kako bismo mogli da razmjenjujemo znanje i iskustvo u cilju razvoja fudbala na oba kontinenta, rekao je Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA.

Memorandumom o razumijevanju UEFA i KONMEBOL-a otvorena je mogućnost južnoameričkim sudijama da nadgledaju utakmice u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u junu ove godine, a evropske utakmice Kopa Amerike.

Slična razmjena sudija planirana je i u Ligi šampiona i Kopi Libertadores.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC