• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imobile van stroja od ponedjeljka, Lacio uvjerava: Nema razloga za brigu

Autor mondo.ba

Lacio u subotu dočekuje Bolonju, a u danima prije meča trenažni proces se odvija bez prvog strijelca takmičenja

 Lacio Bolonja Ćiro Imobile ne trenira Izvor: Guliver/Getty Images/Giampiero Sposito

Fudbaleri Lacija će u subotu, posljednjeg februarskog dana, na ''Olimpiku'' ugostiti ekipu Bolonje u okviru 26. kola, u jednoj od četiri utakmice koje će predstojećeg vikenda biti odigrane uz prisustvo publike.

''Nebeskoplavima'' su bodovi iz duela sa bolonjskim ''crveno-plavima'' od izuzetnog značaja u borbi za Skudeto koji vode sa Juventusom i Interom, koji će dan kasnije odmjeriti snage u Torinu pred praznim tribinama.

Možda će vas zanimati

Ipak, manji problem strategu ''Lacijala'' Simoneu Inzagiju predstavlja zdravstveno stanje ''udarne igle'' i prvog strijelca Serije A Ćire Imobilea, koji, prema navodima lista ''Korijere delo sport'', nije trenirao sa ekipom od početka sedmice zbog bolesti.

Pomenuti italijanski dnevnik navodi da su u taboru Lacija ipak uvjereni da će stručni štab na čelu sa Inzagijem imati Imobilea na raspolaganju, pogotovo ako se zna da je simptome slične trenutnima italijanski golgeter imao i pred duel sa Brešom na početku godine.

Tada je Imobile uspio da se oporavi, te postigne dva gola u utakmici u kojoj je Lacio napravio rezultatski preokret nakon vođstva domaćeg tima.

Imobile je trenutno prvi strijelac Kalča uz 27 postignutih golova na 25 utakmica, čime je oborio rekord Antonija Anđelila iz 1959. godine, koji je u tim trenucima nastupao za Inter.

Imobileov najbliži pratilac na listi strijelaca, Portugalac Kristijano Ronaldo, do sada je postigao 21 gol na isto toliko odigranih utakmica.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC