• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio opet "diše za vrat" Juventusu: Nestvarni rekord Imobilea!

Autor mondo.ba

Nebesko-plavi iz Rima umalo su ispustili dva gola prednosti u Đenovi, ali su ipak nastavili jurnjavu za aktuelnim šampionom Italije.

 Đenova - Lacio 2:3, Serija A, 25. kolo Izvor: Marco Rosi/Getty Images Europe

U danu kad su otkazane četiri utakmice u Seriji A zbog straha od koronavirusa, Lacio je gostovao na "Luiđi Ferarisu" u matine terminu i umalo ispustio 18. pobjedu kojom je nastavio trku sa Juventusom u borbi za "skudeto".

ĐENOVA - LACIO 2:3 (0:1)

Izabranici Simonea Inzagija su produžili seriju na 20 utakmica bez poraza i to na tradicionalno nezgodnom "Marasiju", gdje su prije tri godine posljednji put osvojili sva tri boda. I u nedjelju su mogli da prokockaju sve dobro što su učinili, ali su na kraju ipak zasluženo zabilježili pobjedu.

Žestoko je krenulo danas u Đenovi jer je Lacio već u drugom minutu došao do vođstva.

Filigransku akciju od noge do noge, konkretizovao je Felipe Kaisedo pravovremenim dodavanjem prema Adamu Marušiću, koji je kao tenk prošao kroz dvojicu defanzivaca Đenove i poslao loptu pod prečku - 0:1.

Srpski fudbaler iz Đenove Ivan Radovanović zbog povrede koljena nije bio u konkurenciji za ovu utakmicu.

Bio je to drugi gol Crnogorca u ovoj sezoni Serije A.

Kaisedo se u 14. minutu mogao i sam da upiše u strijelce, šutirao je na prvu stativu, ali još bolje je odbranio golman Đenovljana Matija Perin.

Uzvratili su domaći fudbaleri preko Andree Faviljija, koji je u 27. minutu pogodio stativu Rimljana, da bi prije samog odlaska na odmor, Đenovljani tražili penal poslije pada Antonija Sanabrije u kaznenom prostoru, ali je sudija Fabio Mareska samo odmahnuo rukom.

Početkom drugog poluvremena, reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić je majstorskom dijagonalom pronašao kapitena "nebesko-plavih" Ćiru Imobilea, ali je prvi strijelac Serije A pogodio samo spoljni dio mreže.

Minut kasnije, i Luis Alberto se našao u odličnoj prilici da poveća prednost Lacija, međutim ni Španac nije bio precizan. 

Ali, drugu šansu nije promašio Imobile u 50. minutu!

Milinković Savić je asistirao Kaisedu, koji je jurio direktno prema golu, ali je zaustavljen, da bi odbijenu loptu u sami ugao poslao najbolji golgeter šampionata Italije, koji je postigao 27. pogodak u sezoni - 0:2.

Time je Imobile srušio rekord Antonija Anđelila iz 1959. godine s obzirom da je na 25 mečeva postigao 27 pogodaka.

Izabranici Davidea Nikole se nisu predali poslije dvostrukog minusa, već su već u 56. minutu ublažili vođstvo Lacija sjajnim golom Frančeska Kasate.

Vezista Đenove primio je loptu na ivicu kaznenog prostora i majstorski iz prve pogodio mrežu Tomasa Strakoše - 1:2.

Ipak, rezervista Danilo Kataldi je odveo Lacio do "plus dva" iz slobodnog udarca u 70. minutu kada je sa 20-ak metara majstorski prebacio živi zid, ostavivši golmanu da pogledom isprati let lopte u njegovu mrežu - 1:3.

Mogli su gosti sa "Olimpika" da stignu do još ubjedljivijeg trijumfa da je prisebniji u nekoliko navrata bio Hoakin Korea, ali se mreža do kraja zatresla na drugoj strani u 90. minutu.

Poslije akcije Gorana Pandeva, lopta je u ruku pogodila Manuela Lacarija u šesnaestercu, a poslije intervencije iz VAR sobe, arbitar Mareska je dosudio penal.

Sigurna sa "kreča" bio je Domeniko Krišito- 2:3.

Ipak, pet minuta sudijske nadoknade nije bilo dovoljno da Đenovljani izbjegnu 13. poraz koji ih je ostavio u opasnoj zoni. 

SERIJA A - 25. kolo

Đenova - Lacio 2:3 (0:1)
/Kasata 57, Krišito 90 pen - Marušić 2, Imobile 51, Kataldi 70/

Atalanta - Sasuolo (odgođeno), Torino - Parma (odgođeno), Verona - Kaljari (odgođeno)

Roma - Leće (18.00)

Inter - Sampdorija (20.45)

Subota:

Bolonja - Udineze 1:1 (0:1)
/Palasio 90+2 - Okaka 33/

SPAL - Juventus 1:2 (0:1)
/Petanja 69 - Ronaldo 39, Remzi 60/

Fiorentina - Milan 1:1 (0:0)
/Pulgar 84 - Rebić 56/

Igrano u petak:

Breša - Napoli 1:2 (1:0)

/Čanseljor 27 - Insinje 49 pen, Ruiz 54/

TABELA:Juventus 60, Lacio 59, Inter (-1) 54, Atalanta (-1) 45, Roma (-1) 39, Napoli 36, Milan 36, Verona (-1) 35, Parma (-1) 35, Bolonja 34, Kaljari (-1) 32, Sasuolo (-1) 29, Fiorentina 29, Torino (-1) 27, Udineze 27, Leće (-1) 25, Sampdorija (-1) 23, Đenova 22, Breša 16, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC