• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spas u posljednji čas: Desetkovana Bolonja se izvukla u 92. minutu!

Autor mondo.ba

U prošlom kolu bolonjski "crveno-plavi" su neprijatno iznenadili svoje navijače. I danas su bili blizu poraza, ali je situaciju izvukao – najiskusniji

 Serija A 25. kolo Bolonja Udineze 1 1 Izvor: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images Europe

U periodu od 25. januara do 7. februara Bolonja Siniše Mihajlovića je spojila tri pobjede u Seriji A i istakla kandidaturu za izlazak na evropsku scenu.

Snovi o svjetlima evropske-pozornice uzdrmani su prošlog vikenda, nakon debakla u duelu sa Đenovom na stadionu "Renato dal'Ara".

Djelovalo je da će šanse za veliki uspjeh biti dodatno umanjenje nakon današnjeg dana, ali je Bolonja ipak u smiraj utakmice uspjela da izbjegne deseti ovosezonski poraz:

BOLONJA – UDINEZE 1:1 (0:1)
/Palasio 90+2 – Okaka 33/

Sve do sudijske nadoknade drugog poluvremena Bolonja, oslabljena neigranjem čak devet fudbalera zbog raznoraznih povreda, "plesala je po tankoj žici" i bila na pragu neuspjeha.

Krivac za takav razvoj situacije je Udinezeov Stefano Okaka, koji je zatresao mrežu domaćih u 33. minutu nakon slobodnog udarca sa desne strane.

Izvor: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images Europe

Sve do trećeg minuta nadoknade vremena, taj rezultat je bio na snazi, Udineze je bio na pragu vrlo važne pobjede kojom bi znatno odmakao timovima koji se u ovom trenutku bore za opstanak…

… a onda je na scenu stupio najstariji prvotimac sadašnje Bolonjine generacije, Rodrigo Palasio, postigavši svoj prvi gol u Seriji A nakon više od dva mjeseca!

Dobio je argentinski veteran, koji je posljednji put (do danas) bio strijelac 15. decembra u duelu sa Atalantom, odličnu loptu sa vrha šesnaesterca, izbjegao ofsajd poziciju i poslao loptu iza leđa sunarodnika na golu "zebri" Huana Musa.

Glavni arbitar Fabricio Paskva bio je u komunikaciji sa sudijama iz video-sobe, ali ništa nije bilo sporno – Bolonja je osvojila bod pred "paklen" raspored.

Naime, tokom narednih pet kola, Bolonja će odmjeriti snage sa sva tri tima iz vrha tabele – ugostiće Lacio i Inter, a gostovaće Juventusu.

SERIJA A – 25. kolo

Bolonja – Udineze 1:1 (0:1)
/Palasio 90+2 - Okaka 33/

SPAL – Juventus (18.00)

Fiorentina – Milan (20.45)

Nedjelja:

Đenova – Lacio (12.30)

Atalanta – Sasuolo (15.00)

Torino – Parma (15.00)

Verona – Kaljari (15.00)

Roma – Leće (18.00)

Inter – Sampdorija (20.45)

Igrano u petak:

Breša – Napoli 1:2 (1:0)

/Čanseljor 27 – Insinje 49 pen, Ruiz 54/

TABELA: Juventus 57, Lacio 56, Inter 54, Atalanta 45, Roma 39, Napoli (+1) 36, Milan 35, Verona 35, Parma 35, Bolonja (+1) 34, Kaljari 32, Sasuolo 29, Fiorentina 28, Udineze (+1) 27, Torino 27, Leće 25, Sampdorija 23, Đenova 22, Breša (+1) 16, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC