• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 1:0 do 1:2: Napoli savladao najjače, pa izbjegao kiks kod ''davljenika''

Autor mondo.ba

Poslije prvog poluvremena Napoli je rezultatski zaostajao za Brešom, ali je stvari u svoju korist preokrenuo poslije devet minuta igre u nastavku

 Serija A 25. kolo Breša Napoli 1 2 Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

U prethodnih šest mečeva do večeras Napoli je upisao pet pobjeda, od čega tri nad timovima koji se u ovom trenutku nalaze na prvom, drugom i trećem mjestu Serije A.

''Pao'' je Lacio u četvrtfinalu Kupa Italije, potom i Juventus u prvenstvu, a zatim i Inter na ''Meaci'' u prvoj utakmici dvomeča za plasman u finale kup-takmičenja.

Večeras je Gatuzova četa odmjerila snage sa ''davljenikom'' Brešom i djelovalo je poslije prvih 45 minuta da će Napolitanci upisati kiks kad mu vrijeme nije, ali...

... u intervalu od pet minuta u drugom poluvremenu gostujući tim je preokrenuo rezultat pa će ipak u pobjedničkom raspoloženju dočekati utorak i prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Barselone:

BREŠA – NAPOLI 1:2 (1:0)
/Čanseljor 27 – Insinje pen 49, Ruiz 54/

Tako će pored imena povratnika u Seriju A i nakon 25 kola ostati opis ''najlošiji domaćin''. Breša je u dosadašnjem toku sezone kod kuće odigrala trinaest utakmica, na kojima je osvojila samo šest bodova (1-3-9) i polako klizi ka povratku u drugoligaški rang.

Napoli, za koji je večeras cijeli meč odigrao srpski defanzivac Nikola Maksimović, u ovom trenutku je na šestoj poziciji, a trenutno je peti najbolji gostujući tim Serije A (6-4-3).

Tokom prvog poluvremena, Napoli je imao čak 325 dodavanja više od svog rivala (135 – 460), što je, procentualno, za taj period glasilo 23 naspram 77.

Međutim, ništa to nije vrijedilo gostima koji do odlaska na odmor nisu uspjeli da probiju bedem domaćina, već su samo u dva navrata zaprijetili preko Drisa Mertensa.

U trenucima kad je Napoli tražio ''pukotinu u odbrambenom zidu'' Breše, rival je poveo – iz prve i jedine prilike u tom dijelu igre.

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Sandro Tonali je u 27. minutu izveo korner sa desne strane, a na pravom mjestu se u šesnaestercu našao venecuelanski štoper u taboru Breše Džon Čanseljor, za rezultat koji je na snazi bio do 49. minuta, kada su stvari za Brešu krenule po zlu.

Rukom je u kaznenom prostoru isred Jesea Joronena igrao češki defanzivac Aleš Mateju. Nakon video-provjere arbitar Danijele Orsato je dosudio jedanaesterac, a isti je u gol rutinski pretvorio Lorenco Insinje.

Trenutak inspiracije Fabijana Ruiza samo pet minuta nakon gola za 1:1 odveo je Napolitance do rezulatskog preokreta.

Španac je primio jednu loptu na ivici šesnaesterca iskosa na desnoj strani i onda majstorski pogodio gornji desni ugao Brešinog gola, za izraz olakšanja na licu Đenara Gatuza.

Malo je nedostajalo da nedugo kasnije strateg Napolitanaca bude još zadovoljniji.

U 65. minutu je poentirao i Dris Mertens, ali je pogodak poništen jer se Belgijanac prilikom prijema lopte nalazio u ofsajdu.

A da je gol bio regularan, Mertens bi se u tom trenutku izjednačio sa Marekom Hamšikom, aktuelnim rekorderom po broju golova za Napoli u svim takmičenjima.

Slovak u ovom trenutku ima 121.

SERIJA A – 25. kolo

Breša – Napoli 1:2 (1:0)
/Čanseljor 27 – Insinje 49 pen, Ruiz 54/

Subota:

Bolonja – Udineze (15.00)

SPAL – Juventus (18.00)

Fiorentina – Milan (20.45)

Nedjelja:

Đenova – Lacio (12.30)

Atalanta – Sasuolo (15.00)

Torino – Parma (15.00)

Verona – Kaljari (15.00)

Roma – Leće (18.00)

Inter – Sampdorija (20.45)

TABELA: Juventus 57, Lacio 56, Inter 54, Atalanta 45, Roma 39, Napoli (+1) 36, Verona 35, Parma 35, Milan 35, Bolonja 33, Kaljari 32, Sasuolo 29, Fiorentina 28, Torino 27, Udineze 26, Leće 25, Sampdorija 23, Đenova 22, Breša (+1) 16, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC