• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus poslije pet godina "pao" u Napulju! Ronaldu za utjehu novi rekord!

Autor mondo.ba

Poslije rimskog "Olimpika" i stadion "San Paolo" se radovao padu šampiona!

 Napoli - Juventus 2:1, Serija A, 21. kolo Izvor: Fabrizio Corradetti/LaPresse

Posljednjih godina Napoli i Juventus vodili su bitku za "skudeto", što nije slučaj ove sezone jer je tim iz Torina imao ogromnih 27 bodova više od domaćina, pa je Napolitance u borbi za titulu odmjenio milanski Inter.

Ali opet, svaka utakmica bjankonera na "San Paolo" okarakterisana je derbijem zbog tradicionalog sukoba bogatog sjevera i siromašnog juga, prvog povratka Mauricija Sarija u Napulj, ali i Argentinca Gonzala Iguaina koji se pod Vezuvom smatra najvećim izdajnikom.

Upravo je Argentinac bio tvorac posljednje prvenstvene pobjede Napolija prije pet godina, a večeras je pognute glave napustio "San Paolo".

NAPOLI - JUVENTUS 2:1 (0:0)

Napoli je odlaskom Karla Anćelotija, a dolaskom Đenara Gatuza upisao tek drugu pobjedu u pet utakmica, a ukupno sedmu, što će domaćinu sigurno dati krila za nastavak sezone i dvomeč sa Barselonom u Ligi šampiona, kao i napad na trofej u Kopa Italiji.

Za drugi poraz Juvea u sezoni, poslije Lacija u Rimu, najveći krivci su Pjotr Zjelinski i Lorenco Insinje, a slaba je utjeha Kristijanu Ronaldu, što je i na osmom uzastopnom meču bio strijelac. Napolitanci su zasluženo osvojili sva tri boda, posebno jer su u 71. minutu oštećeni za čist jedanaesterac.

POVRIJEĐEN PJANIĆ

Početkom drugog poluvremena se povrijedio reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, koji je šepajući napustio igru i to svakako nije dobra vijest za selektora "zmajeva" Dušana Bajevića.

Nakon nezanimljivih 45 minuta, u nastavku je najprije Gonzalo Iguain uposlio Paola Dibalu, koji je pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu sproveo Kristijano Ronaldo. Međutim, pogodak je opravdano poništen jer je prilikom pasa ka Iguainu, Argentinac bio u ofsajdu.

Kristijano Ronaldo je potom u 61. minutu nanizao nekoliko protivničkih fudbalera i proslijedio loptu do Iguaina na ivicu kaznenog prostora do Iguaina, koji je iz prve šutirao, međutim, golman Napolija Aleks Meret je sjajno odbranio njegov udarac. 

I onda je u jeku napada Juvea, Napoli stigao do prednosti!

Blez Matuidi je izgubio loptu na sredini terena, uslijedila je brza kontra i udarac kapitena Napolija Lorenca Insinjea, golman Vojćeh Šćešni je odbranio, ali samo do noge Pjotra Zjelinskog, koji je zakucao u mrežu - 1:0.

Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

U 71. minutu dogodila se vrlo sporna situacija u kaznenom prostoru Juvea o kojoj će sigurno biti još riječi. Lopta je u ruku pogodila Huana Kvadrada, preciznije u šaku, ali ni arbitar Mauricio Marijani, niti njegove kolege iz VAR sobe nisu reagovali.
Ipak, utisak je da je penal postojao i da je Napoli oštećen.

Na sreću domaćih navijača, sportska pravda je zadovoljena u 86. minutu sjajnim pogotkom Lorenca Insinjea! Kapiten domaćina je na centaršut Hozea Kaljehona uhvatio volej i pogodio za pobjedu Napolitanaca - 2:0.

Juve je uspio do kraja samo da smanji rezultat i to pogotkom Kristijana Ronalda, koji je nastavio da obara rekorde s obzirom da je na osmoj utakmici u nizu bio strijelac, što je četvrti put u njegovoj karijeri, čime je nadmašio zvijezdu Barselone Lionela Mesija - 2:1.

Ali, Portugalac je sigurno razočaran napustio teren u Napulju zbog drugog poraza u sezoni pa je razlika u odnosu na drugoplasirani Inter ostala samo tri boda.

SERIJA A - 21. kolo

Inter - Kaljari 1:1 (1:0)
/Martinez 29 – Naingolan 78/

Parma - Udineze 2:0 (2:0)
/Galjolo 19, Kuluševski 34/

Sampdorija - Sasuolo 0:0

Verona - Leće 3:0 (2:0)
/Davidovič 19, Pesina 34, Pacini 86 pen/

Roma - Lacio 1:1 (1:1)
/Džeko 26 - Aćerbi 34/

Napoli - Juventus 2:0 (0:0)
/Zjelinski 63, Insinje 86/

Igrano u subotu:

SPAL - Bolonja 1:3 (1:1)
/Petanja 23 pen - Vikari autogol 24, Berou 59, Pioli 63/

Fiorentina - Đenova 0:0

Torino - Atalanta 0:7 (0:3)
/Iličić 17, 53, 54, Gosens 29, Zapata 45+1, Murijel 86 pen, 88/

Igrano u petak

Breša - Milan 0:1 (0:1)
/Rebić 71/

TABELA: Juventus 51, Inter 48, Lacio (-1) 46, Roma 39, Atalanta 38, Kaljari 31, Parma 31, Milan 31, Verona (-1) 29, Napoli 27, Torino 27, Bolonja 27, Fiorentina 25, Udineze 24, Sasuolo 23, Sampdorija 20, Leće 16, SPAL 15, Đenova 15, Breša 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC