• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košmarno veče Saše Lukića: Penal, sudar sa saigračem, crveni i 0:7!

Autor mondo.ba

''Boginja'' je frustraciju zbog kiksa protiv tima iz Ferare ispoljila na Torinu. U sivilo domaćih se uklopio i srpski fudbaler. Briljirao trostruki strijelac Josip Iličić.

Dugo će ovu noć pamtiti Saša Lukić, ali ne po dobrom!

Atalanta je večeras pregazila njegov Torino, a srpski fudbaler je skrivio penal, sudario se sa saigračem što je direktno kumovalo jednom golu gostiju, a potom u smiraj utakmice dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Alehandrom Gomezom:

TORINO – ATALANTA 0:7 (0:2)
/Iličić 17, 53, 54, Gosens 29, Zapata 45+1, Murijel 86 pen, 88/

Ipak, krenimo redom...

U ponedjeljak je Atalanta ispustila prednost u duelu sa SPAL-om i na kraju poražena napustila teren stadiona u Bergamu, a još ranije bila eliminisana od Fiorentine u Kupu Italije.

Gasperinijev tim je, ipak, vrlo brzo osmjeh na lice svojim navijačima deklasiravši Torino, stigavši do prvog trijumfa na ovom gostovanju u okviru Serije A još od aprila 2007. godine.

Izabranici Valtera Macarija večeras su u svakom segmentu nadigrani na Olimpijskom stadionu u Torinu. Domaćin je praktično bio neprimjetan tokom devedeset minuta - Atalanta je bila ta koja je dominirala i na kraju poslala sedam lopti iza leđa Salvatorea Sirigua.

Izvor: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Slovenački internacionalac Josip Iličić je u 17. minutu nastavio sjajan golgeterski niz.

Hoze Palomino je izblokirao na lijevoj strani Torinog Dijega Laksalta, koji je želio da interveniše i izbaci loptu u polje, ali je to morao da učini mnogo ranije.

Ovako, Argentinac je iskoristio njegovu neodlučnost i na suprotnoj stativi pronašao Iličića, koji je u tom trenutku postigao svoj 11. ovosezonski pogodak.

U 29. minutu već je bilo 0:2.

Atalanta je izvela korner sa desne strane, a odbijenu loptu je na vrhu šesnaesterca prihvatio Robin Gosens, te preciznim udarcem postigao svoj sedmi ovosezonski gol.

Istu brojku u rubrici ''pogoci'' upisao je Duvan Zapata u prvom minutu sudijske nadoknade prvog dijela.

Pogodio je Kolumbijac iz jedanaesterca nakon što je prethodno srpski fudbaler Saša Lukić srušio onog od kojeg je debakl Torineza i počeo – Josipa Iličića, koji je u drugom poluvremenu postigao još dva pogotka.

Dosuđen je na centru terena slobodan udarac zbog igranja rukom Điđija Kofija, kojem je prethodio sudar fudbalera iz Obale Slonovače sa Lukićem. Iličić je brzo izveo ''slobodnjak'' i matirao istrčalog Sirigua.

Slovenac je pogodio za 0:5 nekoliko sekundi kasnije, kada je iskoristio asistenciju Papua Gomeza, čime se na samo jedan gol približio Interovom Romeluu Lukakuu, koji u ovom trenutku drži treće mjesto liste strijelaca.

U 76. minutu zbog dva žuta kartona je isključen Armando Ico, a ''so na ranu'' Torinezima dodao je Luis Murijel uz dva pogotka - u 86. iz jedanaesterca te dva minuta kasnije nakon nove asistencije Papua Gomeza, koji je odmah potom bio žrtva Lukićevog starta...

SERIJA A - 21. kolo

SPAL - Bolonja 1:3 (1:1)
/Petanja 23 pen - Vikari autogol 24, Berou 59, Pioli 63/

Fiorentina - Đenova 0:0

Torino - Atalanta 0:7 (0:3)
/Iličić 17, 53, 54, Gosens 29, Zapata 45+1, Murijel 86 pen, 88/

Nedjelja

Inter - Kaljari (12.30)

Parma – Udineze (15.00)

Sampdorija – Sasuolo (15.00)

Verona – Leće (15.00)

Roma - Lacio (18.00)

Napoli - Juventus (20.45)

Igrano u petak

Breša - Milan 0:1 (0:1)
/Rebić 71/

TABELA: Juventus (-1) 51, Inter (-1) 47, Lacio (-2) 45, Atalanta 38, Roma (-1) 38, Milan 31, Kaljari (-1) 30, Parma (-1) 28, Torino 27, Bolonja 27, Verona (-2) 26, Fiorentina 25, Napoli (-1) 24, Udineze (-1) 24, Sasuolo (-1) 22, Sampdorija (-1) 19, Leće (-1) 16, SPAL 15, Đenova 15, Breša 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC