• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio predao krunu u Napulju: Sergej i nebesko-plavi ispali na "San Paolu"

Autor mondo.ba

Sjajna utakmica u Napulju...

 Napoli - Lacio 1:0, Kopa Italija, četvrtfinale 2020 Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Trofej Kopa Italije, koji od prošle godine u svojim vitrinama čuva rimski Lacio, dobiće novog vlasnika!

Ove sezone neubjedljivi Napoli je u utorak uveče zaustavio fantastičan niz rimskog tima od 13 uzastopnih pobjeda, i nanio mu prvi poraz!

Možda će vas zanimati

NAPOLI - LACIO 1:0 (1:0)

Iako je odluka pala već u drugom minutu kada je mrežu Rimljana pogodio kapiten Napolitanaca Lorenco Insinje, viđena je sjajna utakmica, posebno prvih 30 i posljednjih 15 minuta kada je prštalo na sve strane, a pobjedu je kad se sve sabere, odnijela srećnija ekipa Đenara Gatuza.

U prvih pola sata na "San Paolu" u Napulju osim pogotka, viđen je i jedan promašeni penal i čak dva crvena kartona, po jedan na obje strane.

Krenulo je idealno po domaćina. Lorenco Insinje je prije početka utakmice priznao da mu nije jasno šta se događa sa Napolijem, a onda je već u drugom minutu probio po lijevoj strani, promiješao odbranu Lacija i onda pogodio suprotni ugao - 1:0.

Lacijali su uzvratili pet minuta kasnije snažnim udarcem srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića, koji je ukrotio golman David Ospina, da bi u nastavku akcije u kaznenom prostoru oboren bio Felipe Kaisedo, pa je sudija Davide Masa pokazao na bijelu tačku uz žuti karton za Albanca Elsada Hisaja.

Odgovornost je preuzeo Ćiro Imobile, ali se pri udarcu okliznuo i šutirao visoko iznad prečke.

Kapiten gostiju iz Rima ponovo je u 14. minutu glavom promašio stopostotnu priliku sa pet-šest metara, da bi Napoli poslije pet minuta ostao sa 10 igrača u polju! Drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio je Albanac Hisaj poslije prekršaja nad Imobileom, ali su igračke snage izjednačane već u 29. minutu.

Crveni karton dobio je Lukas Leiva, koji je "požutio" zbog faula nad Pjotrom Zjelinskim, a onda je isključen zbog žustrog prigovora arbitru Masi.

U nastavku su izabranici Simonea Inzagija pokušali što prije da stignu do izjednačenja, stvorili su sijaset prilika, ali jednostavno, Ćiro Imobile nije imao svoje veče.

Doduše u 62. minutu je pogodio mrežu i to majstorski "iz prve" nakon što se lopta odbila od Milinković Savića, međutim, bio je u malom ofsajdu pa je sudija poništio pogodak.

Internacionalac iz Bosne i Hercegovine Senad Lulić zamijenjen je Džonijem u 76. minutu.

Priliku da stavi tačku na prolaz Napolija imao je u 71. minutu Arkadijuš Milik, koji je iz peterca praktično savladao Tomasa Strakošu, međutim, Lacio je spasila desna stativa.

Do kraja će okvir gola pogađati Lacio još dva puta i jednom Napoli. 

Prečku je uzdrmao večeras nesrećni Imobile, na dodavanje Sergeja, da bi već u sljedećem napadu i Mario Rui ponovo pogodio stativu Lacija! U 89. minutu tresla se još jednom stativa Lacija, a Franćesko Aćerbi je ubacio odbijenu loptu u mrežu za izjednačenje.

Ali...

I drugi gol Lacija je bio poništen zbog ofsajda. I to opravdano, pa je Napoli prošao u polufinale, gdje će igrati protiv boljeg iz duela između Intera i Fiorentine, koji je zakazan za 29. januar.

KOPA ITALIJA, ČETVRTFINALE

Napoli - Lacio 1:0 (1:0)
/Insinje 2/

Srijeda

Juventus - Roma

Milan - Torino (28. januar)

Inter - Fiorentina (29. januar)

Prve utakmice polufinala su na rasporedu 12. februara, revanši se igraju 4. marta, dok je veliko finale zakazano za 13. maj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC