• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tvorac istorijskog Lacija: ''Ne spuštamo gas ni pred Romu''!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Lacija su se ponovo primakli vrhu, uz nadu da tu mogu i da ostanu. Za to će im biti potrebna pobed au gradskom derbiju.

Fudbaleri Lacija su lako savladali Sampdoriju, što je njihova 11. pobeda u nizu. Ovakav niz, kakav nema niko drugi u Evropi, doveo ih je blizu vrha tabele, na samo nekoliko koraka zaostatka za najboljima.

Samo četiri tima, Juventus, Inter, Napoli i Roma, uspeli su da u Seriji A naprave ovakav niz. Trener fudbalera Lacija Simone Inzagi rekao je da je ekipa u odličnoj formi, posle ubedljive pobede protiv Sampdorije, 5:1. 

Možda će vas zanimati

Novi het-trik Ćira Imobilea, ubedljiv trijumf i nastavak pobedničkog niza obradovali su trenera Inzagija. On smatra da je ekipa tokom serije od čak 11 mečeva pokazala kvalitet i zajedništvo.


"U odličnoj smo formi i zaslužili smo svaki bod koji smo osvojili, a uprkos tome što su nam za vreme ove serije nedostajali neki igrači, ekipa je ostala čvrsta i jedinstvena"
, rekao je Inzagi nakon meča.

Trener rimskog kluba je dodao da je i Sampdorija tim u dobroj formi, ali je njegova ekipa pravim pristupom meču učinila susret lakim. Ipak, on zna da meč protiv tima iz Đenove nije bio lak.

Lacio u sledećem kolu igra protiv velikog rivala Rome, u derbiju Rima. ''vučica'' ima čak deset bodova manje od Lacija, a zanimljivo je da su u poslednja dva kola pretrpeli poraze od oba tima iz Torina.

"Igrači veruju u ono što radimo i veoma sam srećan, ali moramo ovako da nastavimo, da ne spuštamo gas. Ide derbi, moramo da ostanemo koncentrisani. Znam šta nam znači derbi i šta bi značila 12. uzastopna pobeda, pa je to naš cilj. Ali, nemam drugog izbora nego da tu utakmicu shvatim kao svaku drugu", naveo je Inzagi.

Trostruki strelac danas je bio Ćiro Imobile. On je postigao 23 gola u 19 prvenstvenih utakmica i ima šest asistencija. Sa devet golova iz penala i još 14 iz igre, Imobile je ubedljivo najbolji strelac italijanskog šampionata.

"Trebale bi mi godine da odslušam sve što je postigao. On je sjajan golgeter, ali pre svega timski igrač. Odmah sam to shvatio, on je praktično treći kapiten, posle Senada Lulića i Marka Parola. Golovi su samo deo njegovog doprinosa", rekao je Simone Inzagi.

Lacio je treći na tabeli sa 45 bodova. Prvoplasirani Juventus ima 48, a Inter ima dva boda manje na drugom mestu. Kako sada stvari stoje, ta tri tima će se boriti za šampionsku titulu u Italiji.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC