• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trampa na relaciji Rim-Milano: Konte dobio ono što je hteo

Autor mondo.rs

Roma i Inter su dogovorili sve detalje, pa će dvojica fudbalera ovih klubova zameniti mesta pred nastavak sezone u Italiji.

 Mateo Politano u Romi. Leonardo Spinacola u Interu Izvor: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Inter se ove sezone, nakon nekoliko godina pauze, ponovo bori za Skudeto, a Antonio Konte zna šta mu je potrebno u toj borbi. Tražio je po Evropi, gledao čak i ka Čelsiju, ali je levog beka koji odgovara njegovim zahtevima pronašao u Rimu.

Još letos je bila opcija da tu poziciju popuni Ivan Perišić, ali se on nije najbolje snašao. Aleksis Sančez je previše ofanzivan, Markos Alonso je bio nedosanjani san, ali... Konteu se ispunila želja. Leonardo Spinacola stiže kao pojačanje na to mesto.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji fudbaler Juventusa će pojačati levi bok Intera, dok bi u suprotnom pravcu, ka glavnom gradu Italije, trebalo da krene Mateo Politano. Roma je upravo u ovom krilu videla zamenu za Nikola Zaniola koji će pauzirati šest meseci zbog teške povrede.

Politano ima 26 godina i ove sezone je upisao 15 nastupa za Inter. Nema učinak, nije postigao gol niti asistirao, ali je šansu uglavnom dobijao sa klupe, u finišu mečeva. Politano je dete Rome, a nastupao je i za Peruđu, Peskaru i Sasuolo. Pored toga, tri puta je bio reprezentativac Italije.

Leonardo Spinacola je još kao omladinac stigao u redove Juventusa, a tokom prethodnih sezona je često išao na pozajmice. Takođe ima 26 godina, ali i osam nastupa za reprezentaciju Italije. Ove sezone je 16 puta igrao za Romu, uz asistenciju u prvenstvu i gol u Ligi Evrope.

Razmena dvojice igrača biće bez doplata neke od strana, pošto su se klubovi dogovorili da je tržišta vrednost fudbalera slična. Tako će svako dobiti ono što mu treba za nastavak sezone i borbu za što bolji plasman u prvenstvu.

Mediji u Italiji pišu da će se lekarski pregledi dvojice igrača, Politana u Rimu i Spinacole u Milanu, obaviti u toku dana, kada bi trebalo da budu i zvanično predstavljeni u novim klubovima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC