• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Vlahović "ovjerio" pobjedu Fiorentine u Napulju!

Autor mondo.ba

Fiorentina je u subotu uveče dodatno udaljila Napolitance od plasmana u Evropu...

 Napoli - Fiorentina 0:2, Serija A, 20. kolo Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Trener Napolija Đenaro Gatuzo je pred dolazak Fiorentine u Napulj bio pod velikim pritiskom s obzirom da je njegov tim poražen tri puta u četiri meča otkako je na klupi naslijedio Karla Anćelotija.

Uspio je doduše Napoli prije četiri dana da prođe u četvrtfinale Kopa Italija eliminisavši Peruđu, člana Serije B, ali protiv "ljubičastih" iz Firence nije imao nikakvih rješenja upisavši osmi poraz u sezoni.

Možda će vas zanimati

NAPOLI - FIORENTINA 0:2 (0:1)

A treću uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, gostima iz Toskane osigurali su Federiko Kijeza u prvom i mladi 19-godišnji reprezentativac Srbije Dušan Vlahović u drugom poluvremenu. 

Njegov sunarodnik Nikola Milenković već je u trećem minutu nagovijestio kako će se odvijati situacija na "San Paolu". Propustio je odličnu priliku za vođstvo šutiravši glavom sa vrha peterca pravo u golmana Davida Ospinu. Potom je nekoliko minita kasnije Gaetano Kastrovili za malo bio neprecizan.

Napoli je prvu šansu kreirao u 12. minutu preko Arkadijuša Milika, ali se istakao i golman "viola" Bartolomej Dragovski.

Do prednosti su gosti iz Toskane stigli u 23. minutu i to zasluženo. Lijepu akciju i asistenciju Marka Benasija krunisao je pogotkom Federiko Kijeza, pogodivši "špicem" donji lijevi ugao - 0:1. Napadač Fiorentine je upisao tek treću recku i prekinuo golgeterski post koji traje još od 27. oktobra prošle godine.

Izvor: Gulliver/Getty images, Francesco Pecoraro

Osim Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića, na klupi Fiorentine bio je i treći Srbin Aleksa Terzić, ali nekadašnji igrač Crvene zvezde nije ulazio u igru.

Zbog ofsajda je potom poništen gol Patrika Kutronea, kojim bi klub pod Vezuvom, završio u nokdaunu, ali pomoćnik je podigao zastavicu i spasio Napolitance.

Prštale su šanse na obje strane do odlaska na odmor, a najbolju za izabranike Đenara Gatuza propustio je Hoze Kaljehon u 36. minutu kada je izbjegao ofsajd zamku i glavom šutirao sa pet metara pored stative.

Početkom nastavka kapiten Napolija Lorenco Insinje je pogodio stativu poslije solo akcije, da bi ubrzo domaći dopustili novu "promaju" u odbrani, koju umalo nije kaznio Kijeza nakon duplog pasa sa Kastrovilijem.

Strateg gostiju Đuzepe Jakini je potom u 66. minutu umjesto Kutronea uveo u igru mladog Srbina Dušana Vlahovića, koji je nekoliko minuta kasnije riješio utakmicu.

Dobio je Vlahović loptu iskosa sa desne strane i majstorski lijevom nogom pogodio suprotan ugao. Ospina je paradom samo uljepšao ionako prelijep pogodak - 0:2.

Mladi 19-godišnji napadač je ove sezone postigao četiri gola u svim takmičenjima, ali je direktno zaslužan za salve zvižduka ina "San Paolu", kojim su spraćeni domaći igrači na kraju meča.

Tmurnog raspoloženja bili su i navijači Napolitanaca na Tviteru, kriveći prvenstveno Gatuza za lošu igru, nedostatak ideja, ali najvažnije od svega za strah, koji se uvukao u noge Napolitanaca. Čak su pominjali i "depresivne" filozofe Sjerena Kjerkegora i Artura Šopenhauera, kako bi dočarali večerašnju igru plavih.

SERIJA A - 20. KOLO:

Lacio - Sampdorija 5:1 (3:0)
/Kaisedo 7, Imobile 17 pen, 20, 65 pen, Bastos 54 - Lineti 70/

Sasuolo - Torino 2:1 (0:1)
/Boga 61, Berardi 72 - Lokateli autogol 20/

Napoli - Fiorentina 0:2 (0:1)
/Kijeza 26, Vlahović 74/

U nedjelju:

Milan - Udineze (12.30)
Breša - Kaljari (15.00)
Bolonja - Verona
Leće - Inter
Đenova - Roma (18.00)
Juventus - Parma (20.45)

U ponedjeljak:

Atalanta - SPAL (20.45)

TABELA: Juventus 48, Inter 46, Lacio 45, Atalanta 35, Roma 35, Kaljari 29, Parma 28, Torino (+1) 27, Verona (-1) 25, Milan 25, Napoli (+1) 24, Fiorentina (+1) 24,Udineze 24,  Bolonja 23, Sasuolo (+1) 22, Sampdorija (+1) 19, Leće 15, Đenova 14, Breša 14, SPAL 12.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC