• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan imao prednost i igrača više, a u Firenci ga spasio debitant Begović!

Autor mondo.ba

Fiorentina je sa desetoricom bila bliža pobjedi od "rosonera", koji mogu biti srećni i sa remijem na "Artemio Frankiju".

 Fiorentina - Milan 1:1, Serija A, 25. kolo Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

"Rosoneri" su u Firenci imali sve - gol prednosti, fudbalera više na terenu, ali su samo stigli do boda kojim moraju biti itekako zadovoljni.

FIORENTINA - MILAN 1:1 (0:0)

Možda će vas zanimati

Gosti sa "San Sira" su poveli u 56. minutu pogotkom Ante Rebića i još kad je na pola sata do kraja isključen Brazilac Enrike Dalbert, činilo se da će izabranici Stefana Piolija upisati novu pobjedu u trci za plasmanom u evropska takmičenja.

Ali, hrabrom igrom do kraja, Fiorentina je i sa desetoricom uspjela da izjednači preko Erika Pulgara iz penala, da bi srpski napadač Dušan Vlahović, koji je bio jedan od najboljih na terenu, i ostali "ljubičasti" kidisali ka golu Milana i samo zahvaljujući intervencijama reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Begovića, koji je debitovao za goste, nisu ostali i bez jednog boda.

No krenimo redom...

Prvi su zaprijetili domaći fudbaleri u 13. minutu kada se u dobroj prilici našao Gaetano Kastrovili, međutim šutirao je visoko iznad prečke.

Četiri minuta kasnije uzvratio je Milan preko Ante Rebića, koji je glavom šutirao, ali još bolje je odbranio golman "jubičastih" Bartolomej Dragovski.

Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

I drugi srpski fudbaler Nikola Milenković bio je starter u klubu iz Firence,

Potom je Zlatan Ibrahimović podsjetio sve kakav je majstor!

Najprije je oduzeo loptu protivniku, a onda nanizao dvojicu igrača Fiorentine i pogodio suprotan ugao za vođstvo gostiju sa "San Sira".

Međutim, na intervenciju iz VAR sobe, sudija Đanpaolo Kalvareze je poništio gol zbog igranja rukom švedskog internacionalca bosansko-hercegovačkih korijena.

Umjesto povrijeđenog Đanluiđija Donarume u 51. minutu debitovao je u dresu Milana povratnik u reprezentaciju Bosne i Hercegovine Asmir Begović i već u prvom napadu odlično intervenisao i odbranio udarac Federika Kijeze.

Ali, pet minuta kasnije iz mreže je vadio loptu njegov kolega Dragovski nakon što je poslije gužve u kaznenom prostoru "odbijanac" pospremio Ante Rebić, koji je uknjižio šestu "recku" u Seriji A.

Još kad je Brazilac Enrike Dalbert u 62. minutu, kao posljednji čovjek odbrane srušio Ibrahimovića i zaradio crveni karton, činilo se da će Fiorentina biti poražena na "Frankiju".

Odličnu šansu za izjednačenje "ljubičastih" propustio je srpski napadač Dušan Vlahović u 72. minutu kada je iskosa sa lijeve strane gađao malu mrežu, ali je lopta prozujala pored stative.

Vlahović je bio jedan od junaka i kod dosuđenog penala u 81. minutu kada je asistirao Patriku Kutroneu, koji je oboren u šesnaestercu, a arbitar Kalvareze nije imao dilemu.

Begović je "pročitao" gdje će šutirati Erik Pulgar, vršcima prstiju je dodirnuo loptu, ali nije spriječio pogodak - 1:1.

Golman BiH, koji je na "San Siro" stigao na pozajmicu iz engleskog Bornmuta, do kraja je još nekoliko puta sjajno reagovao i spasio Milan poraza. Posebno kad je u drugom minutu sudijske nadoknade odbranio stopostotonu šansu Martinu Kaseresu.

SERIJA A - 25. kolo

Bolonja - Udineze 1:1 (0:1)
/Palasio 90+2 - Okaka 33/

SPAL - Juventus 1:2 (0:1)
/Petanja 69 - Ronaldo 39, Remzi 60/

Fiorentina - Milan 1:1 (0:0)
/Pulgar 84 - Rebić 56/

Nedjelja:

Đenova - Lacio (12.30)

Atalanta - Sasuolo (15.00)

Torino - Parma (15.00)

Verona - Kaljari (15.00)

Roma - Leće (18.00)

Inter - Sampdorija (20.45)

Igrano u petak:

Breša - Napoli 1:2 (1:0)

/Čanseljor 27 - Insinje 49 pen, Ruiz 54/

TABELA: Juventus 57, Lacio 56, Inter 54, Atalanta 45, Roma 39, Napoli (+1) 36, Milan (+1) 36, Verona 35, Parma 35, Bolonja (+1) 34, Kaljari 32, Sasuolo 29, Fiorentina (+1) 29, Udineze (+1) 27, Torino 27, Leće 25, Sampdorija 23, Đenova 22, Breša (+1) 16, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC