• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sari, obrati pažnju: CR7 u subotu ulazi u "klub 1.000"

Autor mondo.rs

Kristijano Ronaldo na meču protiv ekipe SPAL u 25. kolu Serije A mogao bi da se upiše među fudbalske velikane

 Mauricio Sari, obrati pažnju: Kristijano Ronaldo u subotu ulazi u "klub 1.000" Izvor: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Kristijano Ronaldo u subotu će na gostovanju Juventusa ekipi SPAL imati priliku da se velikim slovima upiše u fudbalsku istoriju.

Ukoliko Portugalac bude zaigrao u 25. kolu Serije A odigraće 1.000. meč u profesionalnoj karijeri. Naročito bi pažnju na to trebalo da obrati trener Juventusa Mauricio Sari, budući da je odmarao Portugalca na prethodnom duelu protiv Breše (2:0).

Možda će vas zanimati

Neće Ronaldo biti jedini kome će poći za nogom da uđe u "klub 1.000", čak 29 igrača uspelo je to tokom karijere, ali će biti prvi Portugalac. Ono što ga čini jedinstvenim je da će najbrže stići do te brojke od svih ostalih.

Ronaldo je bio strelac u poslednjih 10 kola Serije A, zabeležio je čak 15 golova, i nedostaje mu još jedan uspešan meč da izjednači rekord Gabrijela Batistute, koji je kao član Fiorentine na 11 vezanih utakmica postizao golove u sezoni 1993/1994.

Prvi na toj listi je legendarni Piter Šilton, engleski golman, koji je zabeležio tačno 1.390 nastupa, a veruje se da bi Ronaldo, koji je nedavno najavio da će igrati do 40. godine, mogao da se do kraja karijere probije u top 10 i više.

On je zabeležio 438 nastupa za Real Madrid, 292 za Mančester junajted, 74 za Juventus, 31 za Sporting i 164 za reprezentaciju Portugala. Ukupno je postigao 724 gola.

Statistika pokazuje i da je za Portugal dao 99 pogodaka, deset manje od Iranca Alija Delija koji je rekorder. Osvojio je pet Zlatnih lopti, četiri Zlatne kopačke, pet trofeja Lige šampiona, FIFA ga je 2008. proglasila najboljim fudbalerom sveta, sa svakim od tri velikana u kojima je nastupao (Real, Mančester junajted, Juventus) osvojio je ligaški trofej, a sa Portugalom i titulu prvaka Evrope i Ligu nacija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC