• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve preko "davljenika" do (privremenog) vrha, Vlahović sjajan u Đenovi

Autor mondo.ba

''Stara dama" ravnomjerno rasporedila golove za povratak na vrh. ''Violin'' srpski tandem pokrenuo potop Sampe. Parmin ''izgubljeni sin'' presudio Sasuolu.

 Serija A 24. kolo Juventus Breša 2 0 Sampdorija Fiorentina 1 5 Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Juventus je, bar na nekoliko sati, ponovo na vrhu Serije A.

''Bjankoneri'' su pred domaćom publikom došli do pobjede nad pretposljednjom Brešom i sad na miru mogu da se posvete gledanju najvećeg derbija ovog kola - okršaju Lacija i Intera na ''Olimpiku'':

JUVENTUS - BREŠA 2:0

Možda će vas zanimati

Mauricio Sari odlučio je da za današnji okršaj sa timom sa ''Rigamontija'' u tim ne uvrsti drugog strijelca Kalča i prvu ''violinu'' Juventusa Kristijana Ronalda.

CR7 je na svakoj od posljednjih deset utakmica u Seriji A, počev od 1. decembra i duela sa Sasuolom do proteklog vikenda i okršaja sa Veronom, postigao bar jedan gol, a ukupno je u tom periodu poentirao čak 15 puta!

Shodno tom učinku, strateg ''bjankonera'' je smatrao da mu Portugalac za ovaj duel nije potreban, pa je dobio slobodno nedjeljno popodne i priliku da sa tribina posmatra (za sad privremeni) povratak svog tima na vrh tabele.

Breša je dobro parirala favorizovanom domaćinu sve do 37. minuta, kada su joj ''kola krenula nizbrdo''.

Za samo četiri minuta Florijan Aje je dobio dva žuta kartona. Drugi mu je pokazan zbog prekršaja nad Aronom Remzijem u zoni udarca, a ''poklon'' je objeručke prihvatio Paulo Dibala i majstorijom odveo svoj tim do vođstva.

''Minimalac'' je na snazi bio sve do 75. minuta, kada je Huan Kvadrado poentirao nakon duplog pasa sa Blezom Matuidijem.

Do kraja meča, i Iguain je zatresao mrežu, ali iz ofsajda, dok se jednom zatresao i okvir gola, nakon novog pokušaja strijelca vodećeg gola.

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Osim pobjede vrijedne povratka na prvo mjesto, Sarija može da raduje i činjenica da je svoj prvi meč u Seriji A još od prvog kola odigrao ''stari lisac'' Đorđo Kjelini, koji je pokidao prednje ukrštene ligamente koljena na tom meču te pauzirao skoro punih šest mjeseci.

Ono što nije dobro po njega i njegov stručni štab jeste povreda Miralema Pjanića, koji je u igru ušao u 66. minutu, a već nakon sedam minuta zbog povrede morao da se vrati na klupu.

SAMPDORIJA – FIORENTINA 1:5

Potop Sampdorije na stadionu ''Luiđi Feraris'' krenuo je poslije akcije srpskog tandema Nikola Milenković – Dušan Vlahović!

Stameni štoper je pokrenuo kontranapad ''Viole'' nakon jedne izgubljene lopte i u prvi plan na desnoj strani izbacio 20-godišnjeg napadača koji je centrirao na suprotnu stranu. Tamo se našao norveški internacionalac u taboru Sampe Morten Torsbi, koji je nesmotreno zatresao vlastitu mrežu.

I od tad kreće rasulo Ranijerijevog tima...

Samo deset minuta nakon nesrećno primljenog gola, domaće je zadesila nova nesreća.

Gaston Ramirez je u skok-duelu sa Federikom Kjezom igrao rukom, arbitar Masimilijano Irati je nakon gledanja snimka pokazao na ''kreč'', a penal je u gol pretvorio ''nesuđeni asistent'' kod prvog gola.

Prilikom proslave pogotka, mladi srpski napadač se okrenuo navijačima iza gola, začepivši uši kako bi sinaglizirao domaćim tifozima da ga njihovi zvižduci ne interesuju.

Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Taj Vlahovićev potez prilično je iznervirao Nikolu Murua, kojem je zbog odgurivanja Vlahovića pokazan žuti karton.

Nije tu bio kraj mukama nemoćnog Ranijerijevog tima u prvom poluvremenu, s obzirom da je Muru šest minuta prije odlaska na odmor dobio još jednu javnu opomenu.

U skoku je laktom udario Hermanu Pecelu u domaćem šesnaestercu, dosuđen je novi jedanaesterac za tim iz Firence, a ovog puta je odgovornost preuzeo i pogodio Federiko Kjeza.

Do kraja prvog dijela brojčano stanje na terenu se izjednačilo jer je za vrlo kratko vrijeme dva puta ''požutio'' i Milan Badelj.

Međutim, nije to poremetilo Fiorentinu, koja je u nastavku još dva puta poentirala – opet su pogađali Vlahović i Kjeza, a sve štp je nemoćni domaćin napravio jeste počasni pogodak, koji je u prvom minutu nadoknade postigao Gabijadini.

SASUOLO – PARMA 0:1

Na stadionu ''Mapei'' danas su snage odmjerili Sasuolo i Parma, a razloga za zadovoljstvo imao je gostujući tim.

Pitanje pobjednika riješio je ''izgubljeni sin'' Žervinjo, koji je dobio idealnu loptu sa lijeve strane za rutinski realizaciju.

Podsjetimo, Žervinjo je priželjkivao transfer u katarski Al Sad, te namjerno propuštao treninge i htio da isforsira transfer.

Ipak, isti je propao u posljednjim trenucima jer papirologija nije završena na vrijeme pa je Žervinjo bio primoran da ostane u Parmi. Na kraju se pokajao, dobio drugu šansu – i već je koristi.

Za domaće je prvih 65 minuta odigrao Filip Đuričić.

SERIJA A – 24. kolo

Udineze – Verona 0:0

Juventus – Breša 2:0 (1:0)
/Dibala 38, Kvadrado 75/

Sampdorija – Fiorentina 1:5 (0:3)
/Gabijadini 90+1 - Torsbi 8 autogol, Vlahović 18 pen, Kjeza 40 pen, Vlahović 57, Kjeza 78/

Sasuolo – Parma 0:1 (0:1)
/Žervinjo 25/

Kaljari – Napoli (18.00)

Lacio – Inter (20.45)

Igrano u subotu:

Leće – SPAL 2:1 (1:0)
/Mankozu 41 penal, Majer 66 – Petanja 47/

Bolonja – Đenova 0:3 (0:2)
/Sumaoro 28, Sanabria 44, Krišito 90 penal/

Atalanta – Roma 2:1 (0:1)
/Palomino 50, Pašalić 59 - Džeko 45/

U ponedjeljak:

Milan – Torino (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 57, Inter 54, Lacio 53, Atalanta (+1) 45, Roma (+1) 39, Verona (+1) 35, Parma (+1) 35, Bolonja (+1) 33, Kaljari 32, Milan 32, Napoli 30, Sasuolo (+1) 29, Fiorentina (+1) 28, Torino 27, Udineze (+1) 26, Leće 25 (+1) 25, Sampdorija (+1) 23, Đenova (+1) 22, Breša (+1) 16, SPAL (+1) 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC