• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni napadač uvjeren: Italija može da osvoji EURO!

Autor mondo.ba

Ni Kristijan Vijeri nije ostao imun na nastupe sadašnje generacije ''azura''

 Kristijan Vijeri Italija može da osvoji EURO 2020 Izvor: Thorsten Wagner/Bongarts

Iza fudbalske reprezentacije Italije su perfektne kvalifikacije za EURO 2020.

U kvalifikacionoj grupi za plasman na turnir koji se širom Evrope održava od 12. juna do 12. jula, tim je pod komandom Roberta Manćinija ostvario stoprocentnu uspješnost – 10 pobjeda na 10 utakmica, uz čak 37 postignutih i samo četiri primljena gola.

Možda će vas zanimati

Takvim maestalnim nizom oboren je rekord italijanskog državnog tima kojim je krajem tridesetih godina prošlog vijeka komandovao Vitorio Poco, koji je kao selektor ''azura'' osvojio Mundijal 1938. godine.

Na odlične partije ''neke nove Italije'', koja igra napadački, za gol više, javnost nije ostala imuna, a nije mali broj onih koji vjeruju da ova reprezentacija, nakon što je propustila planetarnu smotru u Rusiji, može do trofeja na predstojećem takmičenju.

Jedan od njih je i legendarni napadač Kristijan Vijeri, koji je tačku na bogatu igračku karijeru stavio u dresu Atalant 2009. godine i koji je u dresu sa državnim grbom nastupio na 49 utakmica, postigavši 23 gola.

Italija će u grupnoj fazi igrati protiv Turske, Švajcarske i Velsa.

''Razgovarao sam sa Robertom i rekao mu da samo Francuska ima selekciju koja može da nam parira. Jednostavno, osjećam da možemo do kraja, da možemo da podignemo trofej. U proteklih 18 mjeseci, Manćini je 'preokrenuo' Italiju, nikome do sada to nije pošlo za rukom. Mladi smo, kvalitetni i odvažni. Navijači su ponovo 'zaljubljeni' u italijanski državni tim'', istakao je Vijeri, koji je u razgovoru za Gazetu delo sport imao i posebnu poruku za selektora:

''Ne želim da propustim nijednu utakmicu uživo. Već sam rekao Robertu da mi nabavi dvije-tri ulaznice za svaki meč. Nema izgovora!''

Vijeri, koji je tokom igračke karijere igrao za Juventus, Atletiko Madrid, milanske vječite rivale, Fiorentinu, Atalantu... nije imao tu čast da sa seniorskom reprezentacijom pokori Stari kontinent.

Dva puta je to učinio kao član selekcije do 21 godine, 1994. i 1996. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC