• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije medalje na Balkanijadi za četvrto mjesto u ukupnom plasmanu

Autor mondo.ba/Fena

Zlatnu medalju osvojio je bacač kugle Mesud Pezer, a srebrnu Abedin Mujezinović, koji se takmičio u trci na 800 metara

 Atletika Balkanijada Istanbul BiH četvrto mjesto Izvor: FENA

Zlatna medalja Mesuda Pezera u bacanju kugle i srebrna Abedina Mujezinovića u trci na 800 metara svrstali su mušku selekciju Bosne i Hercegovine na visoko 4. mjesto, odnosno na ukupno 8. mjesto tabele uspjeha na 25. balkanskom seniorskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje je sinoć okončano u Istanbulu.

Možda će vas zanimati

Ukupno najviše medalja, u 12 muških i isto toliko ženskih kategorija, osvojila je Turska - 16 (tri zlatne, sedam srebrnih i šest bronzanih), ali je ipak najuspješnija selekcija ovog prvenstva bila Rumunija.

Rumunski su atletičari i atletičarke, u konkurenciji 21 selekcije - članice Balkanske atletske federacije (ABAF), od kojih su takmičari Austrije debitovali, ukupno osvojili 12 medalja, od kojih po pet zlatnih i bronzanih te dvije srebrne. Drugo mjesto zauzela je Ukrajina sa sedam medalja, od kojih pet zlatnih te po jedna srebrna i bronzana.

Atletičari i atletičarke "Kosova", Sjeverne Makedonije i San Marina jedini nisu osvojili nijednu medalju, dok u konkurenciji seniora, osim pomenute tri selekcije, medalje nisu osvajali ni Hrvatska, Izrael, Moldavija i Crna Gora.

U konkurenciji seniorki, uz "Kosovo", S. Makedoniju i San Marino, na pobjednička postolja nisu se penjale ni atletičarke Bosne i Hercegovine, koje su s jednim četvrtim, šestim i dvanaestim mjestom bile petnaeste, zatim Slovenije, Kipra, Bugarske, Jermenije, Gruzije i Austrije.

U konkurenciji žena Rumunke su bile najbolje te osvojile 10 medalja (5 zlatnih, 1 srebrna i 4 bronzane), druge su bile Ukrajinke s tri medalje (2 zlatne i 1 bronzana), a treća Turska sa šest (1 zlatna, 4 srebrne i 1 bronzana).

U konkurenciji muškaraca, Ukrajina je s četiri medalje bila najuspješnija (3 zlata i 1 srebro), druga Turska osvojila je 10 (2 zlata, 3 srebra i 5 bronzi), a treća Srbija četiri medalje (1 zlato, 1 srebro i 2 bronze).

Kao gosti nrastupili su atletičari i atletičarke Uzbekistana i Kirgistana.

BiH je na ovom takmičenju nastupila sa sedam atletičara i tri atletičarke, što je manji broj nego ranijih godina jer je za ovogodišnju Balkanijadu bilo potrebno ostvariti i normu, dok je Maid Redžić otputovao ali nije nastupio u skoku u vis.

Danas će istoj dvorani biti održan i Peti dvoranski Istanbul kup, na kojem će se u 12 disciplina takmičiti 138 atletičara i atletičarki iz 27 zemalja, među kojima bi trebalo da nastupe i Mesud Pezer, Abedin Mujezinović i Kemal Mešić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC