• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuhel poslije remija sa "davljenikom": Sad su kao svi zabrinuti...

Autor mondo.ba

''U ovom meču oko pola sata nismo bili fokusirani, to se dešava, to je dokaz da svima može da se desi'', rekao je trener ''svetaca'' nakon 4:4 sa pretposljednjim Amijenom

 Trener Pari sen Žermen Ovo je Liga 1 Izvor: MN PRESS

Sjajnu utakmicu u okviru 25. kola Lige 1 sinoć su odigrali Amijen i Pari sen Žermen.

Meč je završen spektakularnim rezultatom – 4:4, iako je pretposljednji tim francuskog šampionata imao tri gola prednosti nakon prvih 40 minuta.

Ipak, ''sveci'' su do 74. minuta preokrenuli rezultat u svoju korist, ali je u prvom minutu sudijske nadoknade odbrana Parižana poklekla i četvrti put, pa je tim iz francuske prestonice drugi put ove sezone morao da se zadovolji polovinom plijena.

Možda će vas zanimati

Prekinuta je tako serija trijumfa Parižana u svim takmičenjima koja je trajala od 15. januara (devet pobjeda), ali je, u isto vrijeme, niz nepobjedivosti produžen na 23 utakmice.

Pari sen Žermen posljednji poraz je doživio prvog novembarskog dana 2019. godine u duelu sa Dižonom (2:1).

Ipak, nakon remija sa timom koji vodi grčevitu borbu za ''goli'' prvoligaški život pojedini francuski mediji su postavili pitanje koliko su Parižani, nakon čak četiri primljena gola od tima koji nije trijumfovao više od tri mjeseca, spremni za okršaj sa dortmundskom Borusijom, koja je bila ''raspucana'' u ovom kolu Bundeslige protiv Ajntrahta.

Međutim, trener Tomas Tuhel prilično oštro je reagovao na takve tvrdnje.

''Znam ja da je vama i svima drugima normalno da mi samo pobjeđujemo, i pobjeđujemo, i pobjeđujemo bez primljenog gola jer imamo najbolji tim i najbolje igrače. U ovom meču oko pola sata nismo bili fokusirani, to se dešava, to je dokaz da svima može da se desi. Ovo je Liga 1. Ovdje ima kvaliteta. I sad su svi zabrinuti, sad ima mnogo razloga za brigu... Ne, ovo je život, ovo je fudbal. Igrali smo 22-23 utakmice 'super-fokusirani', ovog puta po prvi put nismo imali fokus. Primili smo tri gola, to nije bio normalan i planirani scenario, ali isto tako nisam očekivao ni da utakmica završi 4:0, 5:0, 5:1... '', istakao je njemački stručnjak.

Nakon nepotpunog 25. kola, njegov tim na liderskoj poziciji ima 62 boda, tri više od Olimpika iz Marseja, koji će večeras gostovati Lilu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC