• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan sija u Italiji: Od maštanja u Teleoptiku do gola koji je promenio sve

Autor mondo.rs

Iako je tek počela, 2020. već jeste godina Dušana Vlahovića - jednog od najboljih centarfora ponovo uzbudljive Serije A.

 Dušan Vlahović intervju Sija u Italiji: Od maštanja u Teleoptiku do gola koji je promenio sve Izvor: Guliver, Paolo Rattini/Getty Images Europe

Tačno dve godine od dolaska iz Partizana, Dušan Vlahović je jedan od igrača o kojima se priča u Seriji A.

Perspektivni centarfor Fiorentine krajem januara je proslavio 20. rođendan, a sredinom februara je sa dva gola protiv Sampdorije stao uz rame najzvučnijim evropskim talentima - Erling Braut Halandu, Džejdonu Sanču, Dejanu Kuluševskog...

Možda će vas zanimati


Posle svog odličnog nastupa u Đenovi, Vlahović se u intervjuu za list "Politika" osvrnuo ka periodu koji je iza njega.

"Uglavnom je bilo lepih trenutaka. Osećaj je više nego dobar dve godine su brzo proletele. Doduše, bilo je i manje lepih momenata, kada sam morao da igra u Primaveri, ali iz tog takmičenja osim pozitivno iskustvo i lepe uspomene, sećanje na osvojeni Kup, prve golove, koji su bili odlična garancija za dalje. Posebno pamtim gol protiv Intera".

Naravno, hitac za ogroman bod protiv "nerazura" izazvao je ogromnu pažnju ove sezone u Seriji A. To je Dušanov omiljeni pogodak u ljubičastom.

"Definitivno je (najdraži gol) onaj protiv Intera, 15. decembra u Firenci. Bio je to poseban momenat za moj klub, silno smo želeli da se dokažemo i na kraju smo uspeli da se suprotstavimo italijanskom velikanu. Gol koji sam postigao u 93. minutu za izjednačenje dao mi je poseban vetar u leđa. Zato se danas osećam jačim, snažnijim. Od tada mi je poraslo samopouzdanje. Mnogo toga se promenilo", dodao je Vlahović.

Vlahović postiže izjednačujući gol protiv Intera u nadoknadi vremena.
Izvor: Guliver, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe



Samim prelaskom u Italiju ostvario je san. Danas, kada je jedan od najboljih centarfora u ligi, sve mu postaje lepše, draže...

"Maštao sam još dok sam pikao loptu na Teleoptiku da jednog dana zaigram u Italiji, koja je po meni najlepša zemlja u Evropi. Drago mi je da sam ispunio dečački san i da sam deo velikog fudbalskog karavana. Italijani vole fudbal, liga je sve kvalitetnija. Mislim da sam izabrao pravu fudbalsku sredinu, gde mladi igrači dobijaju pravu šansu".

Kada se osvrne ka učinjenom, Vlahović je posebno zahvalan bivšem treneru Partizana...

"Na prvom mestu (dugujem zahvalnost) mojoj porodici, kojoa je bila uporna i verovala u to što radim. Takođe, zahvalan sam i brojnim trenerima u Partizanu, pre svih Ivanu Tomiću, koji me je uveo u prvi tim Partizana. Takođe sam zahvalan i kondicionom treneru Andriji Milutinoviću. Iskreno, mnogo sam naučio od Ivana Tomića".

Izvor: MN PRESS

Dušan sada uživa jer igra u ligi sa svojim fudbalskim idolom Zlatanom Ibrahimovićem i Kristijanom Ronaldom, kod koga najviše ceni fudbalsku profesionalnost. Saigrač mu je Nikola Milenković, kome je zahvalan na podršci od svojih prvih dana u Firenci, gde planira da još ostane.

"Još ne razmišljam o odlasku. Mlad sam i željan dokazivanja. Hoću da igram, a ne da odem negde i sedim na klupi. Svestan sam da moram još puno da treniram i trudim se da svakog dana radim još više kako bih bio još bolji nego što jesam":

Naravno, reprezentacija je neizbežna tema. Prošle jeseni nije bio pozvan u U21 sastav, a selektor Ilija Stolica rekao je da Vlahović zna šta bi trebalo da radi da bi se vratio među "orliće".

Izvor: MN PRESS

Dok su pred "orlovima" važne utakmice kvalifikacija za EURO, sve je više onih koji očekuju da Tumbaković uvrsti na spisak i Vlahovića. On se potajno nada tome...

"Bila bi mi velika čast da zaigram za najbolji tim Srbije. Ako do tada bude stigao poziv biće dobro, a ako ne nastaviću još više i bolje da radim, da bih jednog dana zaslužio i taj poziv", dodao je visoki centarfor, koji je svakako budućnost srpske reprezentacije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC