• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi pišu: Milan dobio trenera, skauta i sportskog direktora - u jednom

Autor mondo.rs

Ponovo se sprema čistka na ''San Siru''.

 Ralf Ragnik biće novi trener Milana Izvor: Guliver, Enrico Locci/Getty Images Europe

Trojac Paolo Maldini, Zvonimir Boban i Stefano Pioli mogao bi uskoro da završi svoju misiju u Milanu. Italijanski tim je spreman na nove promene, a francuski ''L'ekip'' tvrdi da je predugovor potpisan.

Već je pomenut Ralf Ragnik kao čovek koji će biti želja italijanskog kluba, a sada Francuzi tvrde da je to završen posao. On bi, od narednog leta, trebalo da preuzme tri uloge u klubu.

Možda će vas zanimati

Nemac, koji trenutno radi kao direktor sportskih operacija u Red Bulu, je prihvatio povratak u vode koje teku nešto bliže terenu. Tako bi on nasledio Piolija na klupi Milana, a preuzeo i uloge skauta i sportskog direktora, koje zauzimaju klupske legende.

Ragnik je nekada bio amaterski fudbaler, ali je trenersku karijeru veoma uspešno izgradio. Stvoren je pod uticajem Ernsta Hapela, Valerija Lobanovskog, Ariga Sakija i Zdenjeka Zemana, a pokrenuo je i revoluciju u nemačkom fudbalu koja je stvorila, između ostalih i Julijana Nagelsmana.

Nagelsman je upravo njegov naslednik na klupi tima iz Lajpciga i trenutno jedan od najtalentovanijih svetskih trenera.

Ragnik je radio u Štutgartu, Šalkeu, Hanoveru, Hofenhajmu i Lajpcigu, gde je u dva navrata, od po jedne sezone, radio poslednja dva trenerska posla u karijeri.

U milanskom klubu veruju da Stefano Pioli neće izdržati na klupi do kraja sezone. Ukoliko mu to ipak pođe za rukom, promena će se desiti tokom leta, kada će klub u dobroj meri biti poveren Nemcu.

Njegov zadatak će biti da skautira pojačanja za Milan, radi na njihovim transferima, a zatim i da vodi računa o terenu, odnosno da bude trener tog novog tima. Možda deluje kao preveliki zalogaj i kao posao u kom su neophodni dobri saradnici.

Milan je prethodnog leta odustao od igranja u Ligi Evrope, kako bi sredio papire zbog finansijskog fer-pleja. Čini se da zalet koji su hvatali za Ligu šampiona nije bio dovoljno jak, pa su trenutno daleko od tih pozicija. Nakon 24 odigrana kola imaju 35 bodova, zauzimaju osmo mesto na tabeli i četvrtoplasirana Atalanta im beži deset bodova.

Tokom prethodnog dela svoje karijere Ralf ragnik se povezivao sa odlascima u Bajern i Arsenal, ali je te ponude odbijao zbog posla koji je imao. Da li se nešto (i šta tačno) promenilo u njegovom razmišljanju, ostaje da se vidi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC