• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Tošić napustio Partizan!

Autor mondo.rs

Bilo je najavljeno da će "Bambi" otići iz Humske poslije "vječitog derbija" sa Crvenom zvezdom, ali se prema saznanjima kolega sa TV Arenasport to dogodilo već danas.

 Zoran-Tosic-otisao-iz-FK-Partizan Izvor: MN PRESS

Prenos utakmice Partizan - Proleter na TV Arenasport počeo je zanimljivom informacijom koju je objavio kolega Ivan Radulović.

"Zoran Tošić napustio je danas klub i potpisao ugovor sa kineskim drugoligašem na dvije plus jednu sezonu", rekao je tradicionalni komentator utakmica crno-bijelih.

Tošić je prvi igrač iz najjače postave trenera Save Miloševića koji je napustio klub od prošlog ljeta.

Možda će vas zanimati

Bilo je najavljeno da će "Bambi" napustiti Humsku poslije "vječitog derbija" u nedjelju, ali se to dogodilo danas, kada je 32-godišnjak iz Zrenjanina drugi put došao na stadion da se pozdravi sa saigračima, trenerom i zaposlenima u klubu za koji je u dva "mandata" odigrao 136 utakmica, postigao 42 gola i podijelio 25 asistencija.

"Bambi" u Partizanu:

2007-09 / 56 uta / 16 gol / 8 asi

2017-20 / 80 uta / 26 gol / 17 asi

U međuvremenu, ljevonogi dribler povukao se iz reprezentacije Srbije za koju je nastupio 76 puta uz 11 pogodaka.

Tošić će, prema saznanjima našeg portala, naredne dvije ili tri sezone igrati za drugoligaša Tajdžou iz istoimenog grada u pokrajni Đangsu i do daljeg biće jedini stranac u timu koji je prošle sezone izborio promociju iz trećeg ranga takmičenja.

Stadion ima 8.000 mjesta, u urbanoj sredini grada živi 1,8, a široj okolini 4,7 miliona ljudi, doduše prema popisu iz 2010. godine.

OTIŠAO NA ZAPAD, VRATIO SE SA ISTOKA

Tošić je u crno-bijelom dresu osvojio dvije titule (2007/08, 2008/09) i tri Kupa (2007/08, 2017/18, 2018/19).

Drugi mandat Zorana Tošića u Partizanu trajao je dvije i po godine. "Bambi" se u avgustu 2017. na iznenađenje mnogih vratio u Humsku, ali su ga od početka drugog boravka u Partizanu mučile povrede, zbog kojih često nije bio na raspolaganju trojici trenera (Miroslavu Đukiću, Zoranu Mirkoviću i Savi Miloševiću) koji su u tom periodu vodili crno-bijele.

Poslije manje od godinu dana od povratka, Tošić je morao na operaciju meniskusa, koja ga je skoro tri mjeseca odvojila od terena u ljeto i jesen 2018.

Izvor: Guliver, Alex Livesey/Getty Images Europe


Ove zime djelovalo je da je Tošić najspremniji i najviše raspoložen za igru u posljednje dvije i po godine. Dovoljno da poslije samo dvije proljećne utakmice stigne odgovarajuća ponuda i napusti Humsku.

Za razliku kada je prvi put nosio dres "parnog valjka" i osvojio dvije "duple krune", Tošić je od 2017. do danas osvojio dva Kupa sa crno-bijelima (2018. i 2019).

U karijeri je igrao još za Banat, Mančester junajted, Keln i CSKA.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC