• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi OBRT – fudbalerima Milana u hotelu rečeno NE IGRA SE!

Autor mondo.ba

Igrači Milana stigli su u Torino i smjestili se u hotel, da bi samo par sati nakon toga stigla informacija da se sutrašnje polufinale Kopa Italije protiv Juventusa neće igrati.

 Ne igra se Kopa Italija polufinale Juventus - Milan Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Prvo je bilo odlučeno da se polufinale Kopa Italije između Juventusa i Milana igra pred praznim tribinama, potom je saopšteno da će publika moći na stadion, ali ne i navijači iz rizičnih regija, a onda novi obrt.

Meč Juventus – Milan je odložen.

Možda će vas zanimati

Možda i logična odluka nakon što je u protekla 24 sata u Italiji od korona virusa umrlo 27 ljudi.

S druge strane, italijanska fudbalska federacija i nadležni organi potpuno su izgubljeni u cijeloj ovoj situaciji sa epidemijom koronavirusa pa se odluke mijenjaju iz dana u dan, iz sata u sat.

Fudbaleri Milana tako su danas stigli u Torino, trener Stefano Pioli govorio je o duelu sa Juventusom za klupsku TV, a trener Mauricio Sari održao pres konferenciju, da bi se potom sve promijenilo.

Odlukom torinskih vlasi utakmica je odložena, a novi termin odigravanja nije poznat.

Pitanje je kada će i biti, s obzirom da treba pronaći termine za deset odgođenih mečeva Serije A, četiri iz 25. i šest iz 26. kola, među kojima je i "Derbi Italije" između Juventusa i Intera.

Stvari se dodatno komplikuju pa su u utorak uveče italijanski mediji objavili informaciju da je stručna komisija koju je formirala italijanska vlada preporučila da se na 30 dana odgode SVI događaji uključujući i sportske, na kojima ne može da se ispoštuje sigurna distanca između aktera od jednog metra.

Pitanje je, međutim, da li će Fudbalski savez Italije uspjeti da pronađe termine za odigravanje utakmica s obzirom na obaveze italijanskih predstavnika u evropskim takmičenjima i kako će to učiniti.

Veliki problem u cijeloj priči oko otkazivanja mečeva je i novac. Naime, Juventus je jedan od rijetkih klubova koji ne vraća novac navijačima u slučaju otkazivanja meča ili igranja pred praznim tribinama. "Alijanc arena" u Torinu praktično ej rasprodana za odgođeni meč sa Interom, a Juventus je inkasirao oko tri miliona evra.

Jedan od prijedloga je da se sezona u Seriji A nastavi odigravanjem odloženih  utakmica 26. umjesto 27. kola,  ali je on naišao na žestoku kritiku pojedinih klubova.

Predstavnici Intera su naime poručili da će tužiti italijanski savez ukoliko budu morali da igraju duel 26. kola sa Juventusomprije nego što odigraju odloženi meč 25. kola sa Sampdorijom.

Na kraju jedna "zanimljivost" – danas je normalno odigrano osam mečeva Serije B.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC