• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajerovi omladinci se poigravali - četiri lopte u mreži Ajntrahta!

Autor mondo.ba

Tri ''vunderkinda'' tima iz Leverkuzena najzaslužnija za trijumf nad ekipom iz Frankfurta. Verder u Berlinu krenuo stopama Bajera, ali…

 Bundesliga 25. kolo Bajer Ajntraht 4 0 Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Dvojica imaju 20, a jedan 19 – to su godine fudbalera Bajer Leverkuzena, koji su danas na Baj Areni predvodili svoj tim na putu do trijumfa nad Ajntrahtom:

BAJER – AJNTRAHT 4:0 (2:0)
/Haverc 4, Belarabi 15, Paulinjo 49, 55/

"Farmaceuti" su tako nastavili da uveseljavaju svoje pristalice, upisavši šesti trijumf na ukupno osam utakmica u 2020. godini.

Ajntraht, za koji je danas svih 90 minuta odigrao Filip Kostić (za kojeg je završeno takmičenje u Kupu Njemačke), nakon što je slavio tri puta na četiri meča, sada je u novom padu forme i na posljednja tri bundesligaška duela nije osvojio ni bod.

Možda će vas zanimati

Stvari su po igrače Adija Hitera krenule po zlu već u četvrtom minutu, kada je njihovu mrežu zatresao Kai Haverc.

Mladi francuski fudbaler Musa Diabi (1999. godište) prošao po lijevoj strani i poslao loptu u prazan prostor za vršnjaka i kapitena ekipe iz Leverkuzena Haverca, koji je lako pogodio za 1:0.

Grogirani Ajntraht pretrpio je novi udarac u 15. minutu, kada su domaći po drugi put na lijevoj strani pronašli pukotinu u defanzivnom zidu Ajntrahta.

Ovog puta, asistencijom je mogao da se pohvali još jedan Bajerov "vunderkind", Brazilac Paulinjo (2000. godište), a strijelac je bio Karim Belarabi.

Činjenica da su u 35. minutu ostali bez povrijeđenog Svena Bendera nije omela Bajerove igrače, koji su u drugom poluvremenu još dva puta, preko Paulinja, natjerali danas katastrofalni Ajntraht na novo potpisivanje kapitulacije.

Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Brazilska nada je, pogodivši na praktično rutinski način kao da ima stotine ovakvih utakmica u nogama, pogodila nakon asistencija Belarabija i Haverca, upisavši tako kraj svog imena prve bundesligaške golove još od 10. novembra i domaće pobjede nad Volfsburgom.

Stopama Bajera u isto vrijeme je krenuo i Verder, koji je za samo tri minuta dva puta matirao odbranu Herte na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Kai Haverc u 2020. godini na svom kontu ima četiri gola i četiri asistencije, a Musa Diabi po gol i asistenciju manje.

Berlinci, za koje danas u igru nije ulazio Vedad Ibišević, vadila je loptu iz mreže u trećem i šestom minutu preko Džošue Sardženta i Dejvija Klasena.

Ipak, nije to bilo dovoljno timu iz Bremena da konačno osjeti slast pobjede u Bundesligi i pokaže znake života u Bundesligi, nakon što to nije učinio u proteklih pet kola.

(Inače, na posljednjih 14 utakmica, od moguća 42 boda Verder je osvojio – SAMO SEDAM.)

U finišu prvog dijela njihov plus je prepolovio Niklas Štark, a u 61. minutu u potpunosti anulirao Mateus Kunja.

Jedini meč koji je počeo u 15.30 časova, a koji je završen bez ijednog gola, bio je onaj u Volfsburgu, gdje su se sastali istoimeni domaćin i RB Lajpcig, koji je upisao čak četvrti remi u posljednjih šest kola i počeo da gubi dah u borbi za najviši plasman.

Zašto su se stvari danas tako razvile, "krivac" je, između ostalog, lijevi bek gostujućeg tima, Španac Anhelinjo, koji u 37. minutu nije materijalizovao đansu utakmice.

Dobio je idealnu loptu od Patrika Šika, potom prevario čuvara, Renata Štefena, ali se obrukao kad je za to bilo najmanje prostora – šutirao je katastrofalno, visoko preko prečke.

Bodove su podijelili i Šalke, za koji je cijeli meč odigrao Matija Nastasić, i Hofenhajm u Gelzenkirhenu, dok je Frajburg rezultatom 3:1 savladao ekipu Union Berlina.

BUNDESLIGA - 25. KOLO:

Subota:

Bajer Leverkuzen – Ajntraht 4:0 (2:0)
/Haverc 4, Belarabi 15, Paulinjo 49, 55/

Volfsburg - RB Lajpcig 0:0

Herta – Verder 2:2 (1:2)
/Štark 42, Kunja 61 - Sardžent 3, Klasen 7/

Šalke – Hofenhajm 1:1 (1:0)
/MekKeni 20 – Hubner 66/

Frajburg – Union Berlin 3:1 (1:0)
/Hefler 35, Ginter 55, Koh 82 – Anderson 61/

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund (18.30)

Nedjelja:

Bajern Minhen - Augzburg (15.30)

Majnc - Fortuna Diseldorf (18.00)

Igrano u petak:

Paderborn - Keln 1:2 (0:2)
/Srbeni 73 - Mere 28, Hektor 36/

TABELA: Bajern (-1) 52, RB Lajpcig 50, Borusija D. (-1) 48, Bajer 47, Borusija M. (-2) 46, Šalke 37, Volfsburg 36, Frajburg 36, Hofenhajm 35, Keln (-1) 32, Union Berlin 30, Ajntraht (-1) 28, Herta 28, Augzburg (-1) 27, Majnc (-1) 25, Fortuna (-1) 21, Verder (-1) 18, Paderborn 16.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC