• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao se fudbal u Parmi, ali loš! Dovoljno loš da SPAL uzme tri boda...

Autor mondo.ba

"Fenjeraš" SPAL iznenadio Parmu i osvojio sva tri boda u meču koji je odigran sa sat i 15 minuta zakašnjenja.

 Serija A 26 kolo Parma - SPAL 0-1 Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Minut prije početka fudbaleri Parme i SPAL-a vraćeni su iz tunela u svlačionice, da bi nakon mnogo vijećanja donesena odluka da će se duel koji je trebao početi u 12.30 igrati od 13.45 časova.

Nakon što su se igrači obje ekipe ponovo zagrijali i vratili na teren nismo mnogo vidjeli u ovom meču 26. kola, tek po nekoliko šansi i samo jedan gol.

Možda će vas zanimati

Ipak, bilo je to dovoljno posljednjeplasiranom SPAL-u da napravi iznenađenje na praznom Enio Tardiniju i savlada Parmu 1:0.

Niz od pet poraza u Seriji A fudbaleri SPAL-a prekinuli su sa bijele tačke, nakon što je Bruno Alveš neoprezno intervenisao i srušio u svom šesnaestercu jednog fudbalera gostiju.

Strijelac je bio ko drugi nego Andrea Petanja. Napadač SPAL-a, a od ljeta Napolija, realizovao je jedanaesterac za svoj 11. gol u sezoni.

Parma je imala dovoljno vremena da izbjegne poraz, ali se još jednom pokazalo da je ekipa koja bolje igra kada se brani i ide na kontranapade nego kada treba da ona bude ta koja vrši konstantni pritisak.

Samo dva udarca u okvir gola imala je Parma uprkos inicijativi, a Žervinjo i Kuluševski nisu bili toliko opasni kao kada ispred sebe imaju mnogo prostora.

Ipak, mogao je Žervinjo u dva navrata da dovede Parmu u vođstvo, ali je odbrana SPAL-a u prvom poluvremenu nekako izblokirala njegov pokušaj i nekako raščistila gužvu u šesnaestercu, a u 65. minutu nakon centaršuta je šutirao preko gola.

Samo šest minuta kasnije stigla je kazna i SPAL je bar nakratko prepustio "fenjer“ Breši koja od 18.00 igra protiv Sasuola.

SERIJA A - 26. KOLO

Parma – SPAL 0:1 (0:0)
/Petanja 71 penal/

U toku

Milan – Đenova

Sampdorija - Verona

Od 18.00

Sasuolo - Breša

Udineze – Fiorentina

Od 20.45

Juventus - Inter

TABELA: Lacio 62, Juventus (-1) 60, Inter (-2) 54, Atalanta (-1) 48, Roma 45, Napoli 39, Milan (-1) 36, Verona (-2) 35, Parma (-1) 35, Bolonja 34, Kaljari (-1) 32, Sasuolo (-2) 29, Fiorentina (-1) 29, Udineze (-1) 27, Torino (-1) 27, Leće 25, Sampdorija (-2) 23, Đenova (-1) 22, SPAL 18, Breša (-1) 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC