• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hitno nazad, pa u karantin: Zvezdinu decu vanredno stanje zateklo u Rusiji!

Autor Jovan Terzić

Tim Marka Neđića poslednjim avionom vratio se iz Rusije u Srbiju. Mladi trener za MONDO je iz karantina pričao o tom iskustvu.

 Hitno nazad, pa u karantin: Zvezdinu decu vanredno stanje zateklo u Rusiji! Izvor: MONDO/privatna arhiva

U Srbiji su trenutno na snazi vanredno stanje i policijski čas od 17 do 05 sati zbog opasnosti od širenja korona virusa. 

To znači da nema uobičajenih navika, građani su izolovani u svojim domovima, a samim tim, nema i "najvažnije sporedne stvari na svetu" - fudbala. 

Možda će vas zanimati

Sigurno da sportistima nije lako održavanje forme u kućnoj izolaciji, ali svako ko sebe smatra profesionalcem trudiće se da iz karantina izađe dobro fizički pripremljen.


Deci se može "progledati kroz prste", međutim, sa stadiona Rajko Mitić stiže zanimljiva priča o ekspediciji crveno-belih, koja je nedavno pod nadzorom trenera kadeta, Marka Neđića, putovala u Krasnodar na turnir, a onda se iz Rusije vratila u Srbiji poslednjim avionom, tri dana pre predviđenig datuma.

"Sto puta smo pitali i proveravali da li da idemo. Oni su nam garantovali da nemaju nijedan slučaj zaražene osobe i da sve normalno funkcioniše, u šta smo se i sami uverili našim boravkom tamo. Vlada Rusije je, ipak, u međuvremenu donela mere da se ukidaju svi međunarodni turniri radi predostrožnosti. I pored toga, imali smo sjajne uslove za treninge i njihove fenomenalne terene na raspolaganju", ispričao nam je Neđić, inače trener kadeta Zvezde, kom je ovo putavanje trebalo da posluži kao "filter" igrača koje će po nastavku sezone (ukoliko ga bude) priključiti nešto starijima iz svog tima.

"Dok smo bili u Rusiji, u Srbiji je uvedeno vanredno stanje, tako da smo i jedini srpski tim koji je radio i trenirao u tih nekoliko dana. Zbog okolnosti smo se, ipak, vratili tri dana ranije. Zbog zabrane letova stigli smo bukvalno poslednjim avionom iz Rusije u Srbiju".

Zvezdina ekspedicija za ovo putovanje brojala je 21 ime (16 igrača i pet članova stručnog štaba). Posle kontrole, svi su pravo sa aerodroma Nikola Tesla upućeni u samoizolaciju 14 dana, odnosno kućni karantin.

"Sva deca su zbrinuta. Iz Beograda, naravno, u Beogradu, a oni iz drugih gradova, koji su bili u hotelu i po stanovima, otišli su svojim kućama i imaju priliku da budu sa svojim najmilijima, jer im obaveze to ne dozvoljavaju često. Čuli smo se svakim detetom, svi su zdravi što je najbitnije i svi ispunjavaju plan rada. I jedva čekaju povratak na terene naše zajednicke kuće - 'Marakane'".

Neđić ne brine da će se ovi dečaci, kada se korona virus konačno povuče, vratiti obavezama u odličnom fizičkom stanu.

"Dečaci koji igraju za kadete već treću godinu su kod mene i u planiranom su sistemu, u kom se zna šta se radi i kako se radi, u dogovoru sa glavnim trenerom škole Nikolom Jelićem i direktorom Draganom Mladenovićem. Ni posle jedne pauze nije se desilo da igrači nisu došli spremni. Dobijaju planove šta tačno da rade pred svaku pauzu i novi početak, pa je tako i sada. Ne sumnjam ni u jednog igrača da li će doći u formi koju mi želimo. Jeste specifična situacija i ne znamo koliko će sve ovo trajati, ali igrači dobijaju program na nedeljnom nivou, u stalnom smo kontaktu i ne brinem da odrađuju sve što im se traži. Uostalom, naporno smo radili od početka sezone da bi sve sada 'bacili u vodu'".

Kadeti Crvene zvezde su prezimili na prvom mestu tabele, sa sedam bodova više od drugoplasiranog Partizana. Ipak, u nastavak sezone ulaze bez čak sedam prvotimaca, koji su prekomandovani u Grafičar, da kroz utakmice Prve lige Srbije stiču iskustvo seniorskog fudbala.

"Planiramo da ostanemo tu gde jesmo", jasan je trener Neđić.

"Nastavljamo gde smo stali i isključivo se bavimo razvojem igrača. Posle putovanja u Rusiju, gde smo u zamenu za turnir odigrali prijateljsku utakmicu protiv Krasnodara i pobedili 1:0 golom Stefana Lekovića, neke mlađe snage - igrače rođene 2004. i 2005. godine - priključićemo kadetskom timu. Tako brže napreduju i brže se razvijaju da bi uskoro neki od njih zaigrali i za prvi tim Zvezde", zaključio je Marko Neđić. 

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC