• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kežman u timu najvećih promašaja Čelsija, ali društvo mu je spektakularno!

Autor Pavle Knežević

Engleski tabloidi sastavljaju razne spiskove, a ovaj je svakako zanimljiv

 Mateja-Kezman-jedan-od-najveci-promasaji-Celsi-izbor-tabloida-fudbal Izvor: MN PRESS

Britanski tabloid San napravio je spisak najvećih promašaja Čelsija među kojima se našao i Mateja Kežman.

Ali, kada se pogleda pažljivo spisak, vidi se da nije u pitanju kvalitet igrača, nego cijena koja je plaćena za njih i ono što su dali "plavcima".

Možda će vas zanimati

To je posebno jasno kada se pogleda ko igra u napadu ovog "tima", gdje se pored Kežmana nalaze i Falkao i Tores.

Kežmana je u Čelsi doveo Žoze Murinjo 2004. godine. Bivši napadač Partizana odigrao je 40 utakmica za "plavce" i postigao četiri gola, a već sljedećeg ljeta je otišao u Atletiko Madrid. Uprkos ostanku od samo jedne sezone, kasnije je rekao da mu je taj period bio vrhunac karijere.

"Čelsi je najbolja stvar u mojoj karijeri, to je vrhunac, sigurno. Živjeti i igrati u Londonu je nešto što nikad neću zaboraviti. Ne znam da li sam pogriješio jer sam tako brzo otišao. Možda jesam, a možda mi i nije žao, ali uvijek vjerujem u svoje odluke. Ali, transfer u Čelsi mi je bio ispunjenje snova. To je najbolja stvar koja mi se desila. Možda sam mogao da uradim više i da budem uspješniji na Stamford bridžu, ali ne žalim ni za čim", govorio je Kežman 2011. godine.

Uključenje Fernanda Toresa na spisak najvećih promašaja Čelsija možda i govori najviše. Osvajač dva evropska i jednog svjetskog prvenstva, kao i strijelac u dva evropska finala, sa Čelsijem ima Ligu šampiona, Ligu Evrope i FA kup.

On je, međutim, u tri i po sezone u Čelsiju odigrao 110 utakmica, ali je postigao za njega skromnih 20 golova za to vrijeme.

Nešto slično se može reći za Huana Sebastijana Verona, koji je u Englesku došao kao jedan od najskupljih igrača na svijetu, poslije velikih uspjeha sa Laciom. Prvo je otišao u Mančester junajted, a poslije dvije sezone i u Čelsi, ali oba puta se pokazala ista stvar – igrao je odlično na početku, ali je poslije umor činio svoje kako je sezona odmicala.

(Ne treba ovdje zaboraviti ni legendarnu svađu ser Aleksa Fergusona sa novinarima, koji su mu govorili da je Argentinac promašaj, na šta je Fergi dao čuveni odgovor: "On je je***o odličan igrač, a vi ste svi je***i idioti!")

U Čelsiju je bila slična priča, osim što ga je mučila i povreda, a i taj početak je bio znatno kraći nego u Junajtedu.

Šta tek reći za Falkaa? Poslije nesrećnog odlaska u Monako i neuspješne pozajmice u Junajtedu, došao je na pozajmicu u London, gdje je dao tek jedan gol, a onda se u novembru povrijedio i nije igrao do kraja sezone.

Pogledajte tim najvećih promašaja Čelsija, koje je sastavio San.

Golman Ros Turnbul (2009-2013, 19 puta starter);

Odbrana: desni bek Davide Zapakosta (2017-sad, 34), štoper Tal Ben-Haim (2007-2008, 17, neostvareni talenat), štoper Halid Bularuz, 2006-2008, 19, dobar igrač, ali su ga povrede koljena i ramena spriječile da ostavi traga), lijevi bek Abdul Baba Rahman (2015-sada, 19, talenat na koga se još čeka, iako ima 25 godina);

Sredina: desni centralni vezni Jirži Jarošik (2005-2006, 6, osvojio titulu), centralni vezni Huan Sebastijan Veron (2003-2005, 12), lijevi centralni vezni Aleksej Smertin (2003-2006, 19);

Napad: Radamel Falkao (2015-2016, 2), Mateja Kežman (2004-2005, 14), Fernando Tores (2011-2015, 117).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC