• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na ljeto napušta Čelsi, ali poručuje: Sad je to najmanje važno...

Autor mondo.ba

Teško je govoriti šta sa sobom nosi budućnost kada još uvijek ne znate kada ćete nastaviti da trenirate", poručuje Pedro

 Pedro napušta Čelsi To je sad najmanje važno Izvor: Clive Rose/Getty Images Europe

Krilni napadač Čelsija Pedro, koji je među "plavce" stigao u ljeto 2015. godine iz Barselone po cijeni od 27 miliona evra, završava svoju misiju na Stemford Bridžu.

Španskom ofanzivcu ističe ugovor, pa će londonski klub napustiti kao slobodan igrač, a u ovom trenutku je najbliži povratku na Pirinejsko poluostrvo.

Možda će vas zanimati

Ipak, u izjavi za tamošnje medije, 32-godišnji Španac ističe da je njegov fudbalski put, u jeku pandemije koronavirusa, najmanje važan.

"Istina je, završavam svoj mandat u Čelsiju, ali to u ovom trenutku nije najvažnija stvar. Teško je govoriti šta sa sobom nosi budućnost kada još uvijek ne znate kada ćete nastaviti da trenirate."

Haotična i nesigurna – tako trenutnu situaciju u svijetu ocjenjuje osvajač tri trofeja sa Čelsijem, odnosno čak 20 sa prethodnim klubom.

"Pričao sam sa Đordijem Albom, sa mnogim drugima... Ograničavanje svega u ovim danima, i to je komplikovano. Nisam bio u mogućnosti ni da putujem i vidim porodicu", rekao je Pedro, koji, poput mnogih širom svijeta, izražava maksimalnu zahvalnost zdravstvenim radnicima koji vode iscrpljujuću borbu sa virusom.

"Situaciju je nekad teško kontrolisati jer nema resursa. Jako me rastužuje sve što se dešava, rastužuju me informacije koje dolaze iz Španije. Želim da se bar odavde zahvalim svima onima koji rade u zdravstvu, ali i državnim sigurnosnim snagama. Hvala svima na svemu što čine ovih dana. Nadam se da ćemo uskoro zaustaviti virus", istakao je Španac, koji je, podsjetimo, sa "crvenom furijom" osvojio dva trofeja – Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi i Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije u Poljskoj i Ukrajini.

Španija je, inače, uz Italiju trenutno najveće žarište virusa korona u Evropi. Aktivnih slučajeva zaraze je trenutno blizu 40.000 a preminulo je blizu 3.500 ljudi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC