• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milenković: Igram u jednoj od najjačih liga, ali snove sam ostvario na JNA!

Autor mondo.rs

"Mislim da će se svi stalno sećati te sezone, osvojili smo 'duplu krunu', dao sam gol u derbiju, igrao pred Partizanovim navijačima na 'JNA', od čega nema ništa lepše...

 Nikola Milenković: Igram u jednoj od najjačih liga, ali snove sam ostvario na JNA! Izvor: Guliver, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

"Ono što mi se sviđa u Firenci je što svaki kutak grada bukvalno odiše istorijom, grad sa dosta muzeja, grad sa puno mostova, stvarno jedan prelep grad kao i cela Italija", rekao je Nikola Milenković video linkom iz svog stana u Firenci tokom razgovora sa autorkom emisije "Biljana za vas", Biljanom Obradović.

Možda će vas zanimati

Dodao je...

"Sviđa mi se i njihov stil života, bukvalno život bez stresa, nema nikad nerešivih problema, sve probleme rešavaju u hodu. Minimalna doza stresa u njihovim životima. Takođe ono što mi se sviđa je njihova hrana koja je veoma izvrsna. Nije mi bilo potrebno puno vremena da se naviknem i da je zavolim", nabrajao je 22-godišnji skoro dvometraš iz Beograda pre nego što se, zaključan u izolaciju kao i većina nas, setio zbog čega je uopšte u Italiji.

Izvor: MN PRESS


gol / as / ut

4 / 1 / 44 Partizan

5 / - / 84 Firoentina

1 / - / 18 Srbija

"Ono što mi se najviše sviđa, to je sigurno fudbal. Zbog toga sam i došao ovde. Igram u jednoj od najjačih liga na svetu, što je san svakog dečaka kada počne da trenira fudbal", rekao je Milenković sa osmehom, priznajući da mu naročito sada - kada sve stoji u iščekivanju kraja pandemije virusa korona - rodni grad nedostaje više nego inače.

"Nedostaje mi Beograd, grad u kom sam odrastao, moja familija na prvom mestu, moji drugovi koji su tamo, tako da imam tu vrstu nostalgije kao i svi naši ljudi koji su u inostranstvu", rekao je Milenković.

On je sada fudbaler na ceni u Seriji A, momak kog Napoli vidi kao idealno rešenje u slučaju prodaje Kalidua Kulibalija, defanzivac kog treneri uprkos visini od 195 centimetara podjednako koriste kao desnog beka i štopera, ali...

Izvor: MN PRESS
Ni danas nije zaboravio kako je sve počelo.


"Svi moji snovi su bili vezani za Partizan, u kome sam ih ostvario. Imali smo svi zajedno tu neverovatnu sezonu u kojoj smo nadoknadili zaostatak. Mislim da će se svi stalno sećati te sezone, osvojili smo 'duplu krunu', dao sam gol u derbiju, igrao pred Partizanovim navijačima na 'JNA', od čega nema ništa lepše...", prisetio se partizanovac sezone 2016/17, kada je pod vođstvom trenera Marka Nikolića priredio navijačima nezaboravan "kambek" u trci sa Crvenom zvezdom - potpisan golom u poslednjoj utakmici sezone, finalu Kupa, za "duplu krunu".

"Čujemo se baš često Bojan Ostojić i ja, takođe u kontaktu sam sa Nemanjom Miletićem".

O toj sezoni pričao je sa posebnim žarom i Marko Nikolić gostujući u podkastu "Sve u 16".

"Mama trenutno vodi online nastavu, za sada mi kaže da ide sve dobro i drago mi je zbog toga. Oni su sigurno bili najveća podrška u životu i karijeri, sve vreme su bili iza mene kada bih imao neke prepreke, stvarno sam im neizmerno zahvalan na tome. Mama, kao i ja, kao svi mi, jedva čeka da prođe sve ovo. Jedva čeka da dođe ovde u Firencu, kaže da se ovde oseća kao na odmoru, da ovde napuni baterije", pričao je pomalo setno.

Do sledećeg trofeja će proći još vremena, zapravo proći će i do sledeće Milenkovićeve utakmice, a do tada...

"Iskreno, inače vodim računa o ishrani, jer je za sportistu bitno šta unosi u organizam. Naročito sada kada nam je smanjena aktivnost i moramo da vodimo računa šta jedemo, da se ne bismo ugojili. Vodim računa o ishrani, pošto sam tu sada sa prijateljem spremamo zajedno, jednom on spremi, jednom ja... Ona najlakša jela, piletina, pirinač, pasta, peručke...", govorio je i dodao:

"Trenutno rade restorani, tako da može i dostava da se odradi u nekom periodu, ali retko poručujem hranu, najviše spremamo kod kuće".

Za kraj, imao je lepu poruku i korisnu preporuku za gledaoce ovog magazina.

"Želim svima najviše zdravlja i ljubavi, to je ono što je najbitnije u životu, potom želim im da se drže u ovom teškom trenutku. Moramo da budemo svesni onoga što nam se dešava, ako hoćemo da izbegnemo scenario Italije, nažalost... Moramo biti odgovorni prema sebi i drugima, našim najbližima... Ostati kod kuće", uzobiljio se na kratko, a onda setio da je nešto važno zaboravio:

"Voleo bih ljudima da poručim da ne izgube nijedan dan, a da ne nauče nešto novo, da čitaju, da istražuju, da rade na sebi, jer će se tako sigurno osećati lepše. Želim im da provode što više vremena sa porodicom, sa najbližima, to je najlepše provedeno vreme", rekao je Milenković.

Pogledajte kompletan razgovor sa Beograđaninom.

Fudbaler Fiorentine, Nikola Milenković, govorio je iz stana u Firenci za emisiju "Biljana za vas" autorke Biljane Obradović.
Izvor: YouTube

Možda će vas zanimati


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC