• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lipi iz karantina: I dalje sam zapanjen Zidanovim udaranjem Materacija!

Autor mondo.ba

Nekadašnji selektor Italije Marćelo Lipi karantin zbog koronavirusa koristi da pogleda utakmice Mundijala 2006. godine, kao i sva svoja finala, uključujući i poraze.

 Marčelo Lipi iz karantina: Zinedin Zidan i Marko Materaci Izvor: Gulliver/Getty images, Sandra Behne

Legendarni italijanski stručnjak je razgovarao za "Rai Radio 1" iz svoje kuće u Vijaređu, gdje je u samoizolaciji tokom pandemije koronavirusa.

"Gledao sam sve utakmice sa Svjetskog prvenstva 2006. godine, a zatim i sva finala u kojima sam učestvovao kao trener. Imao sam ih dosta, neki od njih su nesrećniji od ostalih, ali samo učešće u finalima je bio važan korak u bilo kojoj karijeri. Poraz koji je ostavio stvarno gorak ukus bio je onaj u Ligi šampiona 2003. godine u Mančesteru, kad sam s Juveom izgubio od Milana na penale", rekao je Lipi.

Možda će vas zanimati

Na njegovu sreću, finale Mundijaa tri godine kasnije završilo je u korist Italije, koja je u Berlinu savladala Francusku nakon što je direktan crveni karton zaradio Zinedin Zidan zbog udaranja Marka Materacija.

"Prilično sam bio zapanjen Zidanovim postupkom. Sarađivao sam s njim u Juventusu, stvarno je izvanredna osoba, skroman i inteligentan", i dalje je začuđen Lipi udarcem glavom aktulnog trenera Real Madrida.

 Poslije 120 minuta tog finala nije bilo pobjednika (1:1), pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a "azuri" su bili uspješni svih pet puta. Kulminiralo je sve posljednjim udarcem sa 11 metara koji je izveo Fabio Groso.

Izvor: LINTAO ZHANG/GETTY IMAGES ASIAPAC

"Izabrao sam Grosa za posljednji penal jer je bio specijalac za te udarce, dao je golove Australiji i Njemačkoj. Rekao sam mu:' Ti si pravi čovjek za posljednji penal', a on nije mogao da vjeruje".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC