• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter je izgubio kod kuće, ali... Kakvu je golčinu dao Dejan Stanković!

Autor mondo.rs

Sjećate se, u pitanje je meč protiv Šalkea.

 Liga-sampiona-sezona-2010/11-Inter-Salke-2-5-Dejan-Stankovic-Manuel-Nojer-gol-sa-pola-terena Izvor: Guliver, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Na današnji dan, prije tačno devet godina, Dejan Stanković je matirao Manuela Nojera u jednom od najljepših pogodaka koje je evropski fudbal vidio. To nije bilo dovoljno Interu.

Gosti iz Gelzenkirhena su slavili u Milanu (5:2), ali se već u prvom minutu srpski vezista poigrao sa jednim od najboljih golmana svijeta u tom i ovom trenutku. Postigao je gol sa polovine terena.

Možda će vas zanimati

To nije bilo dovoljno da Inter izbjegne poraz. Legendarna ekipa, koja je samo godinu dana ranije osvojila tripletu, ubjedljivo je poražena na ''Đuzepe Meaci''. Pored Stankovića je strijelac bio i Dijego Milito, dok su za goste pogađali Edu (dva puta), Matip, Raul i Ranokija, koji je postigao autogol.


Šalke je pobjedu iz Milana krunisao pobjedom i u revanšu, pa su se te sezone našli u polufinalu, zajedno sa Mančester junajtedom, Real Madridom i Barselonom.

Ipak, navijači Intera imaju zašto da se sjećaju ovog dvomeča. Iako nisu stigli do rezultata kakav su željeli, pogodak Dejana Stankovića je nešto o čemu se priča i skoro deceniju kasnije. Volej udarac, bez mnogo razmišljanja i lob preko istrčalog golmana njemačke reprezentacije, čovjeka koji je glavom intervenisao van svog kaznenog prostora.

Sadašnji trener Crvene zvezde je dvije godine kasnije završio svoju igračku karijeru, a nakon nekoliko uloga u fudbalu okrenuo se trenerskom poslu. Sada predvodi crveno-bijele, ekipu koja se jesenas, u grupnoj fazi Lige šampiona, susretala sa Manuelom Nojerom, golmanom Bajerna.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC