• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Bajerna kategoričan: Da budemo uzor svima u ovim teškim danima!

Autor mondo.ba, agencije

Prvi čovjek Bavaraca nada se da će klub bez velikih gubitaka izaći iz ove situacije

 Predsjednik Bajerna Herbert Hajner da budemo uzor ostalima Izvor: ALEXANDER HASSENSTEIN/BONGARTS

Poput ostalih elitnih evropskih liga, zbog pandemije koronavirusa lopta se ne kotrlja ni u Bundesligi, gdje je u trenutku prekida takmičenja, devet kola prije kraja sezone, lider bio minhenski Bajern, uz četiri boda više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda.

Tokom današnjeg dana a povodom trenutne zdravstvene situacije, oglasio se predsjednik Bavaraca Herbert Hajner, podvukavši da klub želi da bude uzor tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa, te izrazio nadu da će iz sadašnje krize izaći bez 'većih oštećenja'.

Možda će vas zanimati

"Mi kao Bajern želimo da budemo primjer ostalima kroz naše dnevne poteze. To je značajan doprinos koji kao klub možemo da damo", izjavio je Hajner u razgovoru objavljenom na službenom sajtu kluba, te dodao da uprkos izazovima sa kojima je Bajern suočen, "postoje veći problemi o kojima treba da se brine od fudbala".

Ekipa Bajerna je pod vođstvom sadašnjeg trenera Hansa-Ditera Flika, kojem je u petak produžen ugovor do ljeta 2023. godine, ostvarila 18 pobjeda u 21 službenoj utakmici, izborivši plasman u polufinale njemačkog Kupa, a jednom nogom je već i u četvrtfinalu Lige šampiona.

Hoće li i kada sva ta natjecanja biti nastavljena - još nije poznato, a u Njemačkoj se pojavila inicijativa da Bundesliga bude nastavljenau maju, ali u strogo kontrolisanim uslovima i bez prisustva gledalaca na tribinima, sve s ciljem kako bi klubovi pretrpili što manju finansijsku štetu.

"Naravno da je situacija napeta. Radi se o opstanku pojedinih klubova. Čak je i Bajern suočen s velikim finansijskim izazovom - to nije tajna", rekao je Hajner i zaključio: "Međutim, naš je klub u odličnoj poziciji. Svakoga dana radimo na tome da Bajern provedemo kroz ovu fazu bez većih oštećenja. Iako je zadatak vrlo zahtjevan, gledamo u budućnost s puno povjerenja", rekao je prvi čovjek bavarskog giganta, čiji igrači, dodajmo, aktivno učestvuju u prikupljanju sredstava za pomoć najugroženijima u borbi sa koronavirusom.

Takođe. Bajern je jedan od četiri njemačka kluba koja su odlučila da prikupe 20 miliona evra i uplate na račun Saveza, a koja će kasnije biti proslijeđena najugroženijim klubovima prvog i drugog razreda njemačkog fudbala.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC