• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danijele de Rosi o iskustvu u Argentini: Privilegija, ne mogu to da opišem

Autor mondo.rs

Italijanski fudbaler je napustio Rim da bi obukao dres Boke i nije pogriješio.

 Danijele-de-Rosi-Roma-Boka-Juniors-igranje-u-Argentini-Bombonjera Izvor: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno

Iako je u Argentini proveo samo šest mjeseci, to je bilo dovoljno da se u Evropu vrati prepun utisaka. Danijele de Rosi, čovjek koji je godinama bio simbol Rome, oduševljen je Bokom Juniors.

Penzionisao se početkom ove godine, nakon što je odlučio da je dosta fudbala. Bogata kariejra je ukrašena trofejem sa Mundijala, a dodatnu dimenziju je dobila igranjem u južnoameričkom fudbalu.

Možda će vas zanimati

Rimski derbi zna da bude vatren, Roma i Lacio su veliki rivali, ali... Atmosferu sa stadiona u Argentini teško je vidjeti na bilo kom drugom stadionu na svijetu. To je nešto što je teško prenijeti. Po rečima De Rosija, bila mu je čast da nosi dres Boke.

''Osjećao sam privilegiju igrajući tamo. Ne mogu da vam opišem sve što sam doživio. To je jedinstveno mkesto, mnogo sličnije Italiji nego što mislimo. Mnogo ljudi ima italijansko porijeklo. Oni imaju strast za sve, od hrane, preko muzike, do fudbala'', ističe Danijele.

Iskusni italijan je prokomentarisao i fudbal koji se igra u tamošnjem prvenstvu. Iako je odigrao samo sedam zvaničnih mečeva za Boku, vidio je neke karakteristične stvari.

''Možemo da pričamo o kvalitetu ili o taktici, da im to nedostaje. Ali, za šest mkeseci, ja nikada nisam video da je neki igrač odustao i da nije dao 200% svojih mogućnosti. Najljepši dio boravka tamo je pogled na tribine. Oni imaju tu strast koja se u Italiji izgubila. Osjeća se koliko vole klub'', dodaje legendarni fudbaler rimske ''Vučice''.

Bivši reprezentativc Italije je istakao da je ''Bombonjera'' najnevjerovatniji stadion na svijetu, kao i da bi volio da svaki fudbalski navijač osjeti atmosferu na njemu. Iako se u Argentini nije zadržao predugo, očigledno je da se u Italiju vratio prepun sjajnih utisaka.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC