• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadužio je Baskijce, oni mu vratili – Igraće dok ne osvoji trofej!

Autor mondo.ba

Pandemija koronavirusa ipak neće natjerati legendu Atletik Bilbaa da se bez borbe oprosti od svog prvog velikog trofeja.

 Aric Aduriz novi ugovor Atletik Bilbao - Kup Kralja Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, GULIVER/GETTY IMAGES/DAVID RAMOS

Nije igrao u najvećim klubovima, nije se naosvajao trofeja, ali Aric Aduriz ime je koje se sa respektom izgovara u Španiji pa se slobodno može reći da je imao uspješnu karijeru.

Njegova profesionalna karijera počela je 14. septembra 2002. godine kada je poslije dvije godine igranja za rezervni tim konačno dočekao da debituje za Atletik Bilbao u porazu 0:2 od slavne Barselone .

Možda će vas zanimati

 Upravo protiv Katalonaca, u avgustu prošle godine, postigao je i svoj posljednji gol u dresu baskijskog kluba i jedini u sezoni koja je naprasno prekinuta pandemijom koronavirusa.

U međuvremenu je odigrao još 314 utakmica u dresu Atletik Bilbaa za koji je postigao ukupno 118 golova.

Iako su njegovi golovi odlučivali brojne utakmice, možda će se najviše pamtiti ona četiri za pobjedu 4:0 protiv Barselone u prvom meču Superkupa Španije 2015. godine, da bi im u revanšu 1:1 dao još jedan za ovjeru trofeja.

Nosio je još dres Valjadolida, Majorke i Valensije, ali taj trofej Superkupa je jedini koji je Aduriz podigao u dosadašnjoj karijeri.

Velika nepravda trebala je da bude ispravljena ove sezone u kojoj je Atletik Bilbao izborio finale Kupa Kralja protiv Real Sosijedada.

Baskijski derbi koji je trebao da se igra 18. aprila u Sevilji bio je prilika da Aduriz konačno osvoji mnogo vredniji trofej prije nego što ovog ljeta okonča karijeru, ali je u međuvremenu stigla pandemija koronavirusa i pokvarila planove.

S obzirom da nije poznato kada će se nastaviti takmičenja u Španiji, a Adurizu ugovor ističe krajem juna činilo se da bi legenda baskijskog kluba mogla ostati bez svog prvog "pravog" trofeja. I to bez borbe!

Da ipak ne bude tako pobrinuo se Atletik Bilbao i pokazao koliko cijeni svoju legendu - Adurizu je produžen ugovor do daljnjeg.

Legenda San Mamesa će tako definitivno dobiti priliku da odigra finale Kupa Kralja i osvoji praktično svoj prvi veliki trofej.

Potez baskijskog kluba izazvao je oduševljenje u Španiji, pa čak i u prijestonici.

Čuvena "Marka", tradicionalno naklonjena Realu, posvetila je današnju naslovnicu Adurizu uz poruku "Tako se oprašta od velikana".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC