• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajaks popustio - Onana kao Pike i Fabregas, u igri i Engleska i Francuska

Autor mondo.ba

Golman Ajaksa mogao bi ovog ljeta da se vrati u Barselonu na velika vrata, ali moguće je da krene i za nekim od svojih saigrača...

 Andre Onana transfer Barselona Čelsi Totenhem Pari sen žermen Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Fantastična ekipa Ajaksa koja je proteklih par godina oduševila fudbalski svijet polako se osipa, a nakon Frenkija De Jonga, Mathijsa de Lihta i Hakima Zijeha, sljedeća zvijezda koja bi trebala da napusti Amsterdam je Andre Onana.

Kamerunski golman već par godina na meti je velikih klubova, Ajaks je dugo odolijevao i pritom nizao uspjehe u Holandiji i u Evropi gdje je dogurao do polufinala Lige šampiona, ali je sada vrijeme za rastanak.

Možda će vas zanimati

 Holandski gigant spreman je da pusti Onanu i dobro zaradi, a zainteresovanih je više nego dovoljno.

Tamnoputi golman na meti je nekoliko velikih evropskih klubova i moraće da se odluči da li želi da se vrati "kući" u Barselonu ili krene putem svojih saigrača iz Ajaksa.

Andre Onana proveo je pet godina u omladinskim kategorijama Barselone prije nego što je 2015. godine stigao u Amsterdam, a sada bi mogao da se vrati na Kamp Nou na velika vrata, kao što je bio slučaj sa Žerarom Pikeom i Seskom Fabregasom, koji su poslije "La Masije" morali da se prvo dokažu u Mančester junajtedu, odnosno Arsenalu.

Katalonci još uvijek nisu produžili ugovor sa Markom Ter Štegenom i navodno bi Onana bio dobra zamjena ukoliko Nijemac ne ostane na Kamp Nou, a sam Kamerunac ne bi imao ništa protiv da se vrati u Barselonu.

"Barselona je moja kuća i ako budem morao, vratiću se", rekao je Onana, ali i dodao da je još uvijek golman Ajaksa i da treba sačekati kraj sezone.

Katalonija nije jedina opcija za Kamerunca, koji je ranije izjavljivao da ga privlači engleska Premijer liga, a za njega su zainteresovana dva londonska kluba.

Jedna od opcija je da krene putem nekadašnjeg igrača Ajaksa, Kristijana Eriksena i potpiše za Totenhem, a druga da pređe u Čelsi, zajedno sa Hakimom Zijehom, koji je već potpisao za "plavce".

Ni tu nije kraj. Naprotiv.

Na listi klubova koji jure Onanu je i Pari sen žermen. Iako bi Kamerunac bio rezerva Kejloru Navasu, francuski "L 'Ekip" tvrdi da je on veoma zainteresovan da preseli u Pariz, što je navodno priznao i jednom svom bliskom prijatelju.

Ukoliko ode na "Park prinčeva" Onana će se pridružiti svom bivšem saigraču, mladom defanzivcu Mičelu Bakeru, koji je prošlog ljeta iz Ajaksa otišao u PSŽ.

 Nema sumnje da bi se brzo uklopio u Francuskoj s obzirom da mu je francuski maternji jezik, a Onana vjeruje da bi se tokom narednog perioda mogao da izbori sa gotovo deset godina starijim Navasom za mjesto među stativama.

Borba je počela, a ko god pobijedi u ovoj trci, najveći dobitnik biće Ajaks jer bi trebao da inkasira oko 30 miliona evra za momka koji je prije samo pet godina stigao iz Barselona za samo 150.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC