• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević na sajtu Mančester junajteda: Idealnih 11 i lijepo priznanje

Autor Mladen Šolak

Ime srpskog golgetera objavljeno je u nedjelju na zvaničnoj veb stranici engleskog velikana.

 Savo Milošević na sajtu Mančester junajteda Izvor: Guliver, Ben Radford/Getty Images Europe

Savo Milošević započeo je značajnu internacionalnu karijeru u Engleskoj, kada je iz Partizana 1995. godine otišao u Aston vilu.

Čuveni srpski napadač i sadašnji trener crno-bijelih proveo je u Birmingemu tri sezone prije nego što je otišao u Saragosu, a za te tri godine je dao 30 golova na 101 utakmici i ostao značajan trag.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je u Vili igrao sa Dvajtom Jorkom, koji je poslije napravio ogroman uspjeh u Mančester junajtedu, na sajtu kluba sa Old Traforda danas su se sjetili srpskog fudbalera lijepim povodom:

Uvrstili su ga u idealnih 11 saigrača Dvajta Jorka.

Ovo je ta postava:

Mark Bosnić - Geri Nevil, Pol Mekgrat, Ugo Ehiogu, Stiv Stonton - Dejvid Bekam, Pol Skols, Roj Kin, Rajan Gigs - Endi Kol, Savo Milošević.

Naravno, uz Savu je u špicu i neizostavni član Junajtedovog tandema Kol - Jork, a autor ovog tima obrazložio je izbor centarforova.

O Kolu: "Hajde da se igramo fudbalske asocijacije: kada pomislite na Jorka, koji drugi napadač odmah pada na pamet? Sigurno, vaš odgovor je Endi Kol? Djeluje zato odgovarajuće da Kol bude tu, kao napadač sa kojim je Jork igrao najčešće tokom karijere, prije svega kao dio tandema koji je dao 129 golova u samo tri zajedničke sezone u Junajtedu. Osvojili su pet velikih trofeja i bezbroj ličnih priznanja, a poslije su održali to sjajno prijateljstvo u Blekburnu i nakratko u Sanderlendu".

O Miloševiću: "Ovaj tim kompletira Savo Milošević, koji je bio jedan od strijelaca, uz Jorka, u Vilinom uspjehu u Liga kupu 1996. Srpski napadač imao je dovoljno pristojan golgeterski učinak u Premijer ligi, ali je poslije toga napravio veće stvari u karijeri, ne samo što je osvojio Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Evropskog prvenstva sa Jugoslavijom 2000. godine".

Lijepo priznanje za Partizanovog trenera i legendu srpskog fudbala.

Milošević je o svojoj karijeri u Engleskoj i prijateljstvu sa Bosnićem, Jorkom i ostalim saigračima iz Vile pričao i u gostovanju u MONDO Podcastu Sve u 16. Poslušajte.

Mondo podcast Sve u 16, gost Savo Milošević: O Đaniju i Piksiju YouTube VIDEO
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC