• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo o svom idolu: Dragan Mance je moj najveći uzor!

Autor mondo.rs

Trener Partizana prisjetio se ličnih detalja vezanih za svog idola pred dječiji turnir "Dragan Mance"

 FK-Partizan-Savo-Milosevic-Dragan-Mance-je-moj-najveci-uzor Izvor: MN Press/arhiva

Turnir "Dragan Mance" okupiće ove godine više od 2.500 djece fudbalera iz 15 zemalja svijeta, odnosno više od 200 ekipa.

U najavi ovogodišnjeg izdanja trener PartizanaSavo Milošević prisjetio se svojih sećanja o legendarnom fudbaleru, za koga kaže da je ključan što je zavolio crno-bijele boje i zaigrao u napadu.

Možda će vas zanimati

"Mance je moj najveći idol u našem fudbalu. Imao sam 11 godina kada sam gledao moju prvu utakmicu uživo. Moj deda, koji nas je sve zarazio crno-bijelima, vodio nas je u Bajinu Baštu, pošto se Partizan tada pripremao na Tari. Tada su nastale moje prve slike sa igračima, a među njima je bio i pokojni Dragan Mance", rekao je Milošević novinarima u Beogradu.

"Naravno, to je za mene bilo nesvakidašnje i definitivno ljubav za cijeli život. Partizan je u toj prijateljskoj utakmici pobijedio Bajinu Baštu 6:0, Dragan je dao dva gola i tu mi se sve sklopilo i što se tiče kluba i fudbala. Ja sam bio takav profil napadača, a on je bio jedan od mojih idola", ispričao je Milošević.

Mance je tragično poginuo septembra 1985, sa nepune 23 godine. Ti dani takođe su ostavili neizbrisivo sjećanje kod Save.

"Tog tragičnog dana, kada se sve to desilo...Moj učitelj u osnovnoj školi bio je takođe veliki 'grobar'. Kada sam čuo za vijest, ja nisam išao u školu tri dana. I niko nije postavljao pitanje zašto i svi su znali. Imao sam razumijevanje od mog učitelja. To je za mene bilo nevjerovatno. Ja sam bio vukovac u školi, a ta tri dana su bila jedina kada nisam bio u školi. Drago mi je da će ovaj turnir ostati da živi i da će ostati iza svih nas, a u njegovu čast, sa svim zaslugama", rekao je Milošević.

Izvor: MN PRESS

Nevezano za trenerov lični odnos prema Manceu, on kaže da je dječiji turnir jako važan za kompletan domaći fudbal.

"Prošle godine smo pogledali neke utakmice, malo se družili. Ja sam organizovao dejčije turnire u Bijeljini i na Zlatiboru. Organizovati turnir za klince, promovisati ih i baviti se njihovim razvojem je nešto što je nama potrebno. Ovaj turnir je velika stvar za nas. Ne samo za našeg Mancea, nego za naš klub i našu zemlju", rekao je Milošević.

Koordinator turnira i brat Dragana Mancea, Goran Mance, iznio je detalje turnira koji se održava od 19. do 21. juna na terenima sportskog centra Teleoptik i koji je namijenjen djeci rođenoj između 2008. i 2012. godine.

"Hvala u ime porodice Mance i sponzorima i svima koji se bave ovim takmičenjem. Turnir za mene znači nešto najviše što postoji. To radim jednom godišnje, to je ostalo za života mog brata, da ostavim iza njega nešto. Učestvuju ekipe iz 15 zemalja, 200 timova u tri dana, 2.500 djece će prodefilovati Teleoptikom. Hvala FK Partizan, kao i Sportklubu koji prenosi četiri utakmice dnevno u petak, subotu i nedelju", rekao je Mance.

On je iznio i neke zanimljive detalje.

"Učestvuju ekipe iz Crne Gore, BiH, Slovenije, a ove godine dobile ekipe i poziv iz Alžira, kao i Poljske, Rumunije, a opet se prijavila ekipa iz Australije. Turnir ide na sve veći nivo i jednog dana će dostići taj nivo da bude najbolji u Evropi. Hvala Savi, koji je moj ljubimac što je prihvatio moj poziv da pomogne", rekao je Mance.

Do sada se prijavilo 100 ekipa. Timovi mogu da se prijave putem Fejsbuka i Instagrama, na stranama "Dragan Mance kup", na kojima se nalaze svi kontakt podaci.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC