• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crveni karton za rasizam'' u njemačkoj trećoj ligi

Autor mondo.ba/Anadolija

Fudbalski savez Njemačke saopštio je u petak da će sve ekipe u trećoj ligi, sudije i djeca koja prate igrače pri izlasku na teren nositi majice s motom "Crveni karton za rasizam".

 Njemačka treća liga crveni karton za rasizam Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Fudbalski klubovi u trećem rangu takmičenja u Njemačkoj ovog vikenda nosiće specijalne majice s porukom protiv rasizma i diskriminacije, nakon rasističkog terorističkog napada u srijedu u Hanauu i rasističkog ispada u takmičenju prije sedam dana.

Možda će vas zanimati

Fudbalski savez Njemačke saopštio je u petak da će sve ekipe u trećoj ligi, sudije i djeca koja prate igrače pri izlasku na teren nositi majice s motom "Crveni karton za rasizam".

Dodaje se da će biti upriličena i minuta šutnje te položeno cvijeće za žrtve rasističkog napada u Hanauu u kojem je njemački radikalni desničar ubio devet osoba stranog porijekla. 

"Stojimo zajedno protiv svakoga ko napada naše vrijednosti", rekao je Fric Keller, predsjednik FS Njemačke, govoreći o reakciji navijača kada je jedan od pristalica Minstera prošlog petka majmunskim glasanjem vrijeđao Leroja Kvadvoa, defanzivnog fudbalera Vircburger Kikersa.

Reakcija ostalih navijača Munstera bila je sjajna. Počeli su da uzvikuju: "Nacisti napolje!", čime su prisilili počinitelja da napusti stadion.

"Reakcija i jedinstvo navijača i klubova su impresivni, kako odmah nakon sramotne epizode u Minsteru, tako i sada, kada je u pitanju nastavak borbe protiv rasizma", istakao je Keler.

FS Njemačke smrtonosni rasistički napad u Hanauu opisao je kao "napad na naša najdublja uvjerenja, a samim tim i na nas same".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC