• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Radnika: Željo je putokaz u ispunjavanju nemoguće misije!

Autor mondo.ba

Slavko Petrović svjestan je jačine Željezničara, ali vjeruje da njegov tim uprkos kadrovskim problemima, može adekvatno da se suprotstavi sarajevskoj ekipi na otvaranju proljećnog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Radnik - Željezničar, PL BiH, 20. kolo, najava Slavko Petrović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedan od derbija 20. kola biće odigran u subotu u Bijeljini (14.30), gdje će na noge Radniku doći drugoplasirani tim šampionata.

"Mi ćemo sa naše strane sve učiniti da bodovi ostanu ovdje i sigurno će to biti i sa strane Želje. Moram da naglasim da Željezničar ima jako iskusnu ekipu sa vrhunskim fudbalerima poput Semira Štilića, koji je za mene, bez konkurencije, najjači igrač u BiH. Takođe, kvalitetan je stoper Aleksandar Jovanović, koji je došao ove zime, takođe, Mehmed Alispahić, Ivan Lendrić, Sinan Ramović...Očekujem da se među 18 igrača Želje nađe 10-ak fudbalera iz mog mandata, možda čak i sedmorica da počnu utakmicu. To je mala prednost za nas jer sam radio s njima godinu dana", rekao je trener semberskog tima u najavi meča u Bijeljini.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, Radnik nije uspio da registruje Sašu Novakovića jer je na meču sa Slobodom pokazao da će biti bitan igrač za bijeljinski tim. Osim njega, Petrović ima još dosta kadrovskih problema.

"Neće igrati ni Nikola Popara, iako je počeo sa trčanjem i za jedno tri-četiri nedjelje bi mogao da zaigra. Morali smo Miloša Simonovića da natjeramo da prekine terapije i on će popuniti rupu umjesto Novakovića. Demir Peco poslije devet dana temperature je počeo da trenira, ali je malaksao. Nadam se da će se regenerisati do sutrašnjeg meča. Imamo i dvije dobre vijesti, Aleksandar Vasić poslije tri nedjelje i Pavle Sušić poslije četiri sedmice pauze su počeli s radom i u doglednom periodu ćemo imati mnogo veći izbor i kvalitetniji tim".

Podsjetimo, Petrović je sjedio na klupi ekipe sa "Grbavice" od ljeta 2016. do ljeta 2017. godine.

Uprkos svim nedaćama, šef struke Radnika je optimista...

"Riječ je o utakmici koja može da nam bude putokaz, da nas možda ponese iako ne možemo da pretendujemo na prva tri mjesta. Ali, možemo da škiljimo prema vrhu i da koristimo svaku mogućnost koja nam se ukaže, da pokušamo i ono neizvodljivo, a to je izlazak u Evropu kroz plasman. Ako nas sutra ponese, slijedi nam Čelik u Zenici, pa kod kuće Zvijezda 09. Ukoliko iz ta tri meča osvojimo sedam bodova, imali bismo realne šanse da gledamo ka mjestima koja vode u Evropu", zaključio je Petrović.

Podsjetimo, sarajevski Željezničar prošle sezone nije dobio licencu za nastup u Evropi, zbog kašnjenja isplate duga bivšem treneru Slavku Petroviću. Krajnji rok bio je 31. mart 2019. a novac je na Petrovićev račun "legao" 4. aprila. 

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Subota:

Radnik - Željezničar (14.30)

Velež - Zvijezda 09

Sarajevo - Tuzla siti (17.30)

Nedjelja:

Sloboda - Mladost (14.30)

Čelik - Zrinjski

Široki Brijeg - Borac (17.30)

TABELA: Sarajevo 36, Željezničar 35, Borac 35, Tuzla siti 34, Zrinjski 31, Radnik 29, Široki Brijeg 27, Velež 25, Sloboda 17, Mladost 17, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC