• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rival "zmajeva" u baraž sa novim selektorom: "Sad je vrijeme za promjenu"

Autor mondo.ba

Majkl O'Nil se nakon skoro devet godina povlači sa klupe državnog tima

 Majkl O'Nil Sjeverna Irska ostavka Izvor: Mike Hewitt/Getty Images Europe

Kad god se u polufinalu baraža Lige nacija za plasman na EURO sastanu Bosna i Hercegovina i Sjeverna Irska, jedno je jasno – na klupi rivala "zmajeva" neće biti Majkla O'Nila, koji je nakon skoro devet godina odlučio da digne sidro!

O'Nil je za selektora Sjeverne Irske imenovan krajem 2011. godine a sve do danas ekipu je predvodio na 72 utakmice, upisavši 26 pobjeda, 18 remija i 28 poraza, te je pod njegovom komandom Sjeverna Irska 2016. godine prvi put nastupila na jednom evropskom prvenstvu.

Možda će vas zanimati

O'Nil je Sjevernu Irsku, kako rekosmo, trebalo da predvodi u martovskom baražu UEFA Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo (koje je prolongirano za sljedeću godinu).

Ipak, s obzirom da su ti dueli odgođeni tek za jesen, 50-godišnji O'Nil odlučio je da je sad pravo vrijeme da selektorsku funkciju prepusti nekome drugom i posveti se poslu u klubu, u njegovom slučaju u Stouku, gdje je stigao sa prvim danima novembra prošle godine.

"Bilo je važno da ostavim ekipu u najboljem mogućem stanju kako bi bila ne samo u sjajnoj šansi za odlazak na prvenstvo Evrope, već i kako bi novi selektor imao dovoljno vremena da se nadoveže na dosadašnje uspjehe", rekao je O'Nil, dodavši:

"Tokom mandata na selektorskoj klupi, imao sam sreću da radim sa sjajnim osobljem, trenerskim, doktorskim, koje je u svakom momentu maksimalno bilo posvećeno našem uspjehu. Zahvalio bih se igračima, bivšim i sadašnjim, koji su nas uz nevjerovatan pristup doveli ovdje gdje se sad nalazimo. Na kraju, hvala i navijačima. Bila je čast, ali i privilegija sjediti na klupi nacionalnog tima. To je vrijeme koje će za mene uvijek biti dragocjeno".

Podsjetimo, ranije je iz Fudbalskog saveza BiH saopšteno da je do kraja baraža za EURO ugovor produžen sa selektorom "zmajeva" Dušanom Bajevićem, koji je na klupi naslijedio Roberta Prosinečkog.

Inače, pobjednik meča BiH – Sjeverna Irska će u finalu baraža igrati protiv uspješnijeg iz duela Republike Irske i Slovačke.

Što se tiče baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, moguća su tri scenarija za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica: septembar i oktobar, oktobar i novembar, ili obje utakmice u novembru.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC