• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo trenutno bez stadiona – Maksimir neupotrebljiv!

Autor mondo.ba

Inspekcija zatvorila stadion zagrebačkih "modrih".

 Dinamo Zagreb stadion Maksimir zatvoren jer je trenutno neupotrebljiv Izvor: MN PRESS

Zagrebački Dinamo počeo je prije desetak dana sa treninzima, međutim, pitanje je gdje će igrati utakmice nakon inspekcije stadiona Maksimir.

Zagreb je nedavno pogodio snažan zemljotres nakon kojeg se vrše pregledi oštećenih objekata, a tim statičara obavio je pregled stadiona Maksimir i proglasio ga trenutno neupotrebljivim.

Možda će vas zanimati

 Klub je tokom prethodnih godina „šminkao“ stadion, izgrađen je hote, mijenjana podloga i stolice na tribinama, izgrađeni pomoćni tereni međutim konstrukcija stadiona je u vrlo lošem stanju što je sada utvrdila i inspekcija.

Zbog toga je on proglašen neupotrebljivim i čeka detaljan pregled i zeleno svjetlo za povratak gledalaca na tribine.

"Stadion je u lošem stanju bio i već prije samog potresa. Od značajnijih oštećenja koja smo uočili inicijalnim pregledom, većina ih je na istočnoj tribini. Uočene su pukotine na poprečnim gredama koje spajaju glavni nosivi sustav tribine, pomaci krakova stuba u odnosu na konstrukciju tribine, odlamanje zaštitnog sloja betona do glavne armature. Problematična su i oštećenja kratkih konzola koje služe kao oslonci glavnih metalnih stuba koje vode na tribine. Moguće je da su neka od tih oštećenja, u vidu tankih pukotina, postojala i ranije, ali je sada došlo do povećanja tih oštećenja", rekao je za "Sportske novosti" Mislav Stepinac, docent Građevinskog fakulteta u Zagrebu, koji je bio tima koji je obavio inspekciju.

On je dodao da oštećenja nisu iskljuliva posljedica martovskog zemljotresa.

"Sam stadion projektovan je na veća opterećenja od ovog potresa, ali zbog degradacije karakteristika materijala, korozije čeličnih dijelova i sličnog, čak i potresi manjeg intenziteta mogu napraviti veliku štetu. Tim koji je sudjelovao u pregledu dodijelio je 'žutu' naljepnicu, tj. objekt je privremeno neupotrebljiv i potreban je detaljni pregled“, istakao je on.

Nije poznato kada će novi detaljan pregled bti obavljen, ali hrvatski mediji navode da to neće biti ubrzo s obzirom da se čeka Zakon o obnovi grada Zagreba.

"U svakom slučaju, prije puštanja stadiona u funkciju potrebno je radi sigurnosti gledalaca napraviti detaljnu analizu konstrukcije cijelog stadiona. Radi se o konstrukciji koja prima veliki broj ljudi, trpi i dinamička opterećenja te se ne smije dovoditi u pitanje sigurnost posjetilaca“, rekao je Stepinac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC